В Україні з’явилось нове інтернет-видання про кіно Moviegram

В Україні з’явилось нове інтернет-видання про кіно Moviegram

14:26,
22 Січня 2016
7552

В Україні з’явилось нове інтернет-видання про кіно Moviegram

14:26,
22 Січня 2016
7552
В Україні з’явилось нове інтернет-видання про кіно Moviegram
В Україні з’явилось нове інтернет-видання про кіно Moviegram
Автори:
20 січня розпочало роботу нове українськомовне й некомерційне інтернет-видання про кіно Moviegram з акварельними ілюстраціями до публікацій.

Про це MediaSapiens повідомила редакція нового медіа.

Ресурс moviegram.com.ua створила команда кіноклубу «Vідеодром», який існує вже півтора роки.

Організатори регулярно проводять в Києві безкоштовні перегляди авторського кіно, які супроводжуються лекціями про творців фільму та його мистецький контекст, показуючи стрічки, які не вийшли в прокат, і не порушуючи права дистриб'юторів. Тепер команда «Vідеодрому»  вирішила створити своє онлайн-видання.

Над наповненням видання працює 12 людей. Головним редактором став кінознавець, викладач КНУТіК ім. Карпенка-Карого та критик Лук’ян Галкін. Його заступник Алекс Малишенко поєднує роботу над виданням зі службою в ЗСУ. Матеріали для Moviegram також пишуть автори Дмитро Апенько, Олександра Дідик та Даня Романюк. Унікальні ілюстрації (переважно кадри з фільмів) малює аквареллю культуролог та авторка статей про мистецтво Ольга Куровець, яка нині навчається в аспірантурі школи мистецтв EPHE університету Сорбонни в Парижі (Франція). Також до творчої команди проекту входять дизайнер-каліграф Марія Кінович та дизайнер коміксів Даша Краєва.

Кадр із фільму «Повільний захід» Джона Макліна. Автор ілюстрації – Ольга Куровець

Сайт має рубрики «Статті», «Новини», «Прем’єри», «Документальне кіно», «Історії німого кіно», «Трейлери» та «Комікси».

У коментарі MediaSapiens Лук’ян Галкін розповів, що редакція писатиме також про українське кіно.

«Ми обережно ставимося до українського кіно, бо ми не хочемо писати тільки через те, що воно українське. Але у нас вже є дійсно гарні фільми, на кожному фестивалі є що подивитися – і блоки короткометражок, і повні метри, які звучать на весь світ. Наші автори готують матеріали про ситуацію в українському кінематографі, але зараз ми сконцентровані на сезоні нагород та прокатних новинках», - каже головред.

Moviegram в майбутньому також готуватиме інтерв’ю й репортажі з основних українських кінофестивалів – КМФК «Молодість», ОМКФ, Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів.

У планах редакції  згодом випускати друковане видання про кіно. «Ми хотіли б стати друкованим виданням. Сайт – це засіб, який дозволить нам це зробити. Ми дуже довго над ним працювали. Хочемо знайти людей, які в нас повірять. Дуже розраховуємо на краудфандинг. Адже ми маємо освітню місію і повністю некомерційні – все це створюється на ентузіазмі команди. Ми сподіваємося, що знайдуться люди, які захочуть потримати Moviegram з його особливими ілюстраціями в руках», - розповів Лук’ян Галкін.

Він підкреслив, що в Україні немає якісного видання про кіно українською. «Ми всі розуміємо, в якому стані зараз друкована преса й засмучені, що зараз немає якісного видання про кінематограф українською мовою. Створити такий журнал – наша велика ціль, і ми не прагнемо більшого аніж самоокупність друку наступного випуску», - заявив головний редактор.

В якості надихаючого прикладу пан Галкін називає досвід українського журналу про подорожі La Boussole.

Нагадаємо, нещодавно український журналіст Дмитро Лиховій запустив нове інтернет-видання «Новинарня». Однією з центральних тем видання стане ситуація в українській армії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
З Facebook Moviegram
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду