Влада «ЛНР» заблокувала роботу українських сайтів новин

Влада «ЛНР» заблокувала роботу українських сайтів новин

15:16,
13 Січня 2016
1298

Влада «ЛНР» заблокувала роботу українських сайтів новин

15:16,
13 Січня 2016
1298
Влада «ЛНР» заблокувала роботу українських сайтів новин
Влада «ЛНР» заблокувала роботу українських сайтів новин
Автори:
8 січня набув чинності наказ так званого міністерства інформації «ЛНР» про запобігання інформаційній дестабілізації в «республіці». Через це на окупованій сепаратистами території Луганської області заблоковані понад 100 українських інформаційних сайтів.

Про це повідомляє «ВВС Україна».

Зараз на території Луганщини, контрольованій сепаратистами, не відкриваються, зокрема, сторінки таких інтернет-ЗМІ: «Українська правда», «Новое время», «Радіо Свобода», «Остров», «ТСН», «24 TV», «Тиждень», «Сегодня», «Обозреватель» та інших.

Водночас, як повідомляє «Радіо Свобода», сайт «Кореспондент.нет» на території «ЛНР» працює. Джерела видання у контрольованому сепаратистами Луганську кажуть, що частина інтернет-провайдерів все ж таки не заблокувала українські інтернет-сайти.

Блокування українських сайтів на окупованій Луганщині почалось у червні 2015 року згідно з наказом так званого міністерства інфраструктури транспорту і зв’язку «ЛНР» від 30 червня.

Нагадаємо, у червні 2015 року компанія «Донецьке кабельне телебачення» на вимогу так званого міністерства інформації та зв’язку «ДНР» заблокувала доступ до 39 інтернет-ЗМІ. У переліку цих сайтів - «Радіо Свобода», «Цензор.Нет», «Громадське телебачення Донеччини», «Громадське телебачення» та інші медіа. З переліком заборонених ресурсів можна ознайомитися тут.

«Шановні абоненти! Уже повідомлялося про обмеження доступу до певних ресурсів мережі інтернет на вимогу Міністерства інформації та зв'язку ДНР. Список заблокованих ресурсів був розширений і зараз виглядає наступним чином...», - йшлося в зверненні донецького провайдера інтернету й кабельного телебачення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: vnews.agency
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду