Першому інтернет-сайту виповнилося 25 років

Першому інтернет-сайту виповнилося 25 років

12:15,
21 Грудня 2015
1887

Першому інтернет-сайту виповнилося 25 років

12:15,
21 Грудня 2015
1887
Першому інтернет-сайту виповнилося 25 років
Першому інтернет-сайту виповнилося 25 років
Автори:
20 грудня 1990 року творець інтернету Тім Бьорнерс-Лі показав перший сайт.

Про це йдеться на порталі engadget.

Першим сайтом була єдина сторінка з інформацією про гіпертексти, способи створення домашніх сторінок і пошуку в інтернеті.

Для того, щоб показати перший сайт, Бьорнерсу-Лі довелося самому запустити сервер в CERN для хостингу і написати браузер для відображення сторінок.

Тім Бьорнерс-Лі створив перший сайт за адресою http://info.cern.ch. Тепер він зберігається в архіві.

Нагадуємо, що Генпрокуратура РФ запропонувала блокувати сайти за екстремістський зміст без експертизи. 

Згідно з текстом документу, блокування без залучення експертів може застосовуватися до сайтів з явними ознаками екстремістської спрямованості або до ресурсів, які можуть «мати широкий суспільний резонанс». Як пише російська газета «Ведомости», тимчасова інструкція про подібні рішення діє з грудня, але вже добре відпрацьована і може бути введена на постійній основі.

Також нагадуємо, що Євросоюз схвалив єдині стандарти захисту даних в інтернеті. Представники держав-членів Євросоюзу, Європарламенту і Єврокомісії ввечері 15 грудня погодили відповідний компроміc. Згідно з досягнутою домовленістю, європейські інтернет-користувачі надалі отримають більше контролю над своїми даними, наприклад, у Google і Facebook. Їм буде легше видаляти інформацію, що їх стосується. Якщо провайдери порушуватимуть нові правила, то їм будуть загрожувати штрафи у розмірі до 4% від річного обороту.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Тім Бьорнерс-Лі, nemiga.info
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду