Міжнародний інститут преси відзначив премією близькосхідний новинно-аналітичний сайт

00:00,
2 Березня 2014
1118

Міжнародний інститут преси відзначив премією близькосхідний новинно-аналітичний сайт

00:00,
2 Березня 2014
1118
Міжнародний інститут преси відзначив премією близькосхідний новинно-аналітичний сайт
Віденський Міжнародний інститут преси (IPI) удостоїв цього року престижної премії Free Media Pioneer Award новинно-аналітичний сайт Al Monitor, повідомила медіа-організація.

Ініціатори відзначення цього сайту вважають його моделлю незалежного висвітлення подій у регіоні в новинах, аналітичних статтях і коментарях під час політичних потрясінь.

«Неперевершене інформування та аналіз в Al Monitor – це приклад неоціненної ролі, яку можуть відігравати інноваційні, справді незалежні ЗМІ у періоди змін, – заявила виконавчий директор IPI Елісон Бетел Маккензі (Alison Bethel McKenzie). – Його редактори та співробітники щоденно готують глибокий, незалежний огляд подій у складному регіоні, без якого неможливо обійтися. До його команди входять деякі найкращі аналітики усього світу. Вони день-у-день відокремлюють зерна від полови і пропонують читачеві проникливе резюме того, що відбувається».

Маккензі відзначила особливу роль Al Monitor як «важливого містка до інформації у регіоні, де багато держав зіштовхуються з великими викликами у сфері свободи слова».

Виконавчий директор сайту Al-Monitor Джамаль Данієл (Jamal Daniel) сказав, що нагорода засвідчує «дух і місію» сайту, який розкриває тенденції, що формують обличчя Близького Сходу.

Заснований після арабської весни, у лютому 2012 року і базований у Вашингтоні (округ Колумбія), Al Monitor публікує новини та аналітичні матеріали видатних журналістів і експертів країн Близького Сходу. Він співпрацює з понад  20 медіа-партнерами у 13 країнах.

Al Monitor має спеціальні секції, присвячені Єгипту, Ірану, Іраку, Лівану, Палестині, Сирії, Туреччині та Ізраїлю. З останніх матеріалів, опублікованих на сайті, IPI привертає увагу, зокрема, до статті про журналісток на лініях вогню.

Власний бренд  сайту – «Пульс Близького Сходу».

Вручення нагороди Free Media Pioneer Award сайту Al Monitor  відбудеться у квітні на всесвітньому Конгресі IPI у Кейптауні (ПАР). Тоді ж буде вручено іншу нагороду IPI – «Героя за свободу світової преси» (World Press Freedom Hero award) іранському журналісту, колишньому редакторові незалежних газет і політичному в’язню  Машаллу Шамсолвезіну (Mashallah Shamsolvaezin).

Нагороду Free Media Pioneer Award було засновано 1996 року.  Останніми її лауреатами стали малайзійське Radio Free Sarawak (2013), білоруський часопис 35 Multimedia (2012), туніське Radio Kalima (2011), Radio Okapi Демократичної Республіки Конго (2010) та російська «Новая газета» (2009).

Цього року IPI відійшов від традиції, відзначивши нагородою регіональну новинну організацію.

В останні 3 роки спонсором нагороди була аргентинська медіа-компанія Infobae Group.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
al-monitor.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду