Поява 3G сприятиме монетизації цифрового контенту – Тетяна Попова

Поява 3G сприятиме монетизації цифрового контенту – Тетяна Попова

16:21,
7 Квітня 2015
2503

Поява 3G сприятиме монетизації цифрового контенту – Тетяна Попова

16:21,
7 Квітня 2015
2503
Поява 3G сприятиме монетизації цифрового контенту – Тетяна Попова
Поява 3G сприятиме монетизації цифрового контенту – Тетяна Попова
Автори:
Впровадження в Україні стандарту 3G насамперед сприятиме монетизації цифрового контенту, оскільки частка людей, які користуються інтернетом через мобільні телефони зростає.

Про це заявила голова правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова під час конференції «Нові медіа – нові можливості» – 2015. За її словами, користувачі мобільних пристроїв нині стають основною цільовою групою нових медіа.

Тетяна Попова вважає, що 3G дозволить новим медіа при створенні своїх матеріалів більш широко використовувати нові бази відео та аудіо. Крім цього, стане зручніше користуватися хмарними сховищами контенту, відкриються нові можливості для створення стрімів. Більш активно впроваджуватимуться мобільні додатки, наприклад інтернет-банкінги.

Роз’яснюючи особливості стандарту 3G, пані Попова зазначила: «Цей стандарт ближчий до 4G за швидкістю, і він дозволяє із швидкістю до 42 Mbpsотримувати можливість доступу до інтернету. Саме про цей стандарт заявили мобільні оператори. Тож незабаром ми отримаємо можливість працювати в середньому на швидкості 7-20 Mbps».

Директор відділу медіа досліджень GfK Ukraine Ольга Росманова наголосила на ще одній можливості, яку відкриває 3G-зв’язок. Йдеться про розвиток радіо (як онлайн-платформ, так і гібридного радіо). Як приклад, пані Росманова навела США, де у 2015 році  44% аудиторії слухає радіо через інтернет. За прогнозами експертів, до 2018 року частка має зрости до 68%. Натомість в країні цільова аудиторія онлайн-слухачів нині становить лише 16-17% (близько 2 мільйони).

«Це нове мережеве покоління радіослухачів. 15% цих слухачів – люди з високим доходом. Також це молодь, чоловіки, з вищою освітою. Це кваліфіковані забезпечені люди, і вони загалом слухають радіо більше ніж ті, хто ніколи не слухав радіо через інтернет. Їм радіо цікавіше», – зазначила представниця GfK Ukraine і додала, що онлайн-радіо зможе стати більш активним гравцем на українському медійному ринку.

Експертка також наголосила на світових тенденціях зростання користувачів мобільного ТВ. Приміром, за період з 2010 по 2013 рік їхня кількість зросла удвічі. Перегляд телепрограм через мобільні додатки лише підвищує цікавість до самого телебачення, переконана вона.

Нагадаємо, 4 березня було проведено тендер на отримання ліцензій на надання послуг 3G. Їх отримали три найбільші українські мобільні оператори. У Києві 3G має з’явитися вже влітку. Загалом освоєння нового стандарту має завершитися до 2020 року.

До 2015 року Україна була єдиною країною в Європі, де не було повноцінного 3G-інтернету.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
business2community.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду