У Білорусі онлайн-ресурси прирівняли до ЗМІ

У Білорусі онлайн-ресурси прирівняли до ЗМІ

17:48,
17 Грудня 2014
3162

У Білорусі онлайн-ресурси прирівняли до ЗМІ

17:48,
17 Грудня 2014
3162
У Білорусі онлайн-ресурси прирівняли до ЗМІ
У Білорусі онлайн-ресурси прирівняли до ЗМІ
Автори:
У Білорусі посилюється державне регулювання інтернету. Згідно з новими змінами до законодавства інформаційні онлайн-ресурси прирівнюються до ЗМІ.

Як повідомляє dw.de, відповідні поправки були прийняті сьогодні, 17 грудня, відразу в двох читаннях.

Під час свого виступу перед Палатою представників білоруського парламенту, міністр інформації Лілія Ананіч сказала, що у Білорусі зараз понад 5 мільйонів користувачів, а віртуальне середовище – найпотужніший чинник впливу на населення. На думку політика, мережі необхідне «адекватне державне регулювання».

Згідно зі змінами, у Білорусі має бути створений Державний реєстр розповсюджувачів інформації. До нього мають бути внесені всі інформаційні інтернет-ресурси.

Якщо онлайн-медіа отримає попередження щодо порушення закону про ЗМІ, його можуть виключити з реєстру та накласти заборону на поширення інформації.

Редактор популярного білоруського опозиційного сайту «Хартия’97» Наталія Радіна висловила переконання, що Міністерство інформації Білорусі робить все можливе, аби придушити свободу слова в країні.

«Це політика знищення вільних медіа, яка триває останні 20 років. Спочатку режим знищив незалежне телебачення, потім радіо і газети, а зараз взялися за інтернет», - каже вона.

Наталія Радіна, разом з тим, заявила, що сайт «Хартия’97» працюватиме у попередньому режимі, за кордоном, оскільки всередині Білорусі це неможливо.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
president.gov.by
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду