Визначено переможців Національного хакатону на тему комунікацій та безпеки в умовах конфлікту

00:00,
5 Квітня 2014
1557

Визначено переможців Національного хакатону на тему комунікацій та безпеки в умовах конфлікту

00:00,
5 Квітня 2014
1557
Визначено переможців Національного хакатону на тему комунікацій та безпеки в умовах конфлікту
Серед 11 представлених проектів журі визначило переможців у трьох номінаціях:   «Інформаційна безпека та візуалізація новин», «Персональна і масова безпека», «Самоорганізація в умовах конфлікту».

Сьогодні завершився перший в Україні Національний хакатон з комунікації та безпеки в умовах конфлікту, що тривав два дні. Захід організували  Рада національної безпеки та оборони України та громадська платформа SocialBoost у партнерстві з ПРООН. 

У конкурсі взяли участь програмісти, дизайнери та громадські активісти. Над кожним з проектом під час хакатону працювали команди, що сформувались заздалегідь чи на місці у процесі роботи.

У номінації «Інформаційна безпека та візуалізація новин» переміг проект SemaSearch,   автори ідеї - Зіновій Матчишин та Михайло Буділов. Мета майбутнього веб-сайту – встановлювати зв’язки між різними людьми та компаніями, організаціями. На основі відкритих джерел туди вноситимуть дані, наприклад,  про власність публічних осіб чи про укладені договори. Програма встановлюватиме ланцюжок-зв’язок між особами чи компаніями, які на перший погляд не пов’язані між собою.

У номінації «Персональна і масова безпека» переміг  проект «Swiss knife», його автор Олександр Рибак. Це мобільний додаток, який буде інформувати про загрозу – військову, природню чи техногенну. За задумом розробників сигнал про небезпеку та її рівень  має надходити від державних органів, наприклад, від РНБО. Окрім інформування про загрозу, у додатку будуть найважливіші відомості щодо цивільної оборони, у тому числі інформація про сховища.

У номінації    «Самоорганізація в умовах конфлікту»  переміг проект «B-beeper» авторства Валерія Решетара. Це мобільний додаток, який фіксує небезпечні місця на карті і, якщо користувач в таку місцевість потрапляє, то повідомляє вид небезпеки та заходи, які необхідно вжити для власної безпеки.

Кожен із переможців отримає фінансову допомогу на втілення ідеї у життя (поки що є лише демо-версії) до 1000 доларів. Як розповів Денис Гурський, координатор громадської платформи SocialBoost, планується проведення аналогічних хакатонів у Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду