Барак Обама закликає до відкритого та вільного інтернету

Барак Обама закликає до відкритого та вільного інтернету

15:03,
11 Листопада 2014
3286

Барак Обама закликає до відкритого та вільного інтернету

15:03,
11 Листопада 2014
3286
Барак Обама закликає до відкритого та вільного інтернету
Барак Обама закликає до відкритого та вільного інтернету
Президент США Барак Обама виступив на підтримку нейтралітету інтернету та виклав свій план захисту свободи та відкритості Всесвітньої мережі.

Про це він заявив на спеціальному сайті та у відеоролику, повідомляє techcrunch.com.  Президент США висловився про те, що кабельні компанії чи інтернет-провайдери не повинні накладати обмеження на доступ до інтернету.

Барак Обама пропонує, щоб Федеральна комісія комунікацій (FCC) визнала доступ до Всесвітньої павутини базовою цінністю, на яку американці мають основоположне право. Це означає, на думку президента США, відсутність блокування, регулювання, більшу прозорість.

«Відкритий інтернет є необхідним для американської економіки, та все більшою мірою - для нашого способу життя, - висловився Обама. – Через зниження вартості запуску нової ідеї, створення політичного руху та зближення спільнот, він є одним із найбільш визначних чинників демократичного впливу у світі у всі часи».

Американський президент у своєму листі заявив, що офіційно звернувся до Федеральної комісії комунікацій із проханням імплементувати найсильніші можливі правила стосовно захисту інтернет-нейтралітету.

«Коли я був кандидатом на цю посаду, взяв чітке зобов’язання стосовно вільного та відкритого інтернету. Моє зобов’язання залишається в силі», - запевнив Обама.  

Він також наголосив, що FCC є незалежним агентством та прийме рішення самостійно. Однак висловив сподівання, що воно створить новий набір правил для захисту свободи інтернету. Ці норми, на думку президента США, мають запевнити, що жодна компанія не матиме змоги регулювати, що саме людина може дивитися в онлайні.

Видання techcrunch.com припускає, що ні FCC, ні лобісти, ні будь-хто інший не зможе проігнорувати позицію глави держави.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thehayride.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду