Сайт знайомств украв дані 250 тисяч користувачів Facebook

00:00,
7 Лютого 2011
1066

Сайт знайомств украв дані 250 тисяч користувачів Facebook

00:00,
7 Лютого 2011
1066
Сайт знайомств украв дані 250 тисяч користувачів Facebook
Ще одна демонстрація вразливості персональних даних у соцмережах.

Розробники несправжнього сайту знайомств під назвою Lovely-faces.com викрали з Facebook імена та фото близько 250 тисяч користувачів і використали ці дані для свого проекту, повідомляє Watcher.

 

Авторами Lovely faces стали дизайнер Пауло Сіріо та редактор видання Neural Алесандро Людовіко. За їх словами, насправді нічого поганого вони не планували робити. Справжньою метою Lovely Faces була спроба показати, наскільки незахищеними є дані користувачів у соціальних мережах – зокрема, в найбільшій з них, Facebook. Адже всі дані, які вони зібрали, перебували у відкритому доступі на сторінках соціальної мережі, і будь-хто може скористатись цими даними – фотографії, імена людей, міце проживання.

 

Вони зібрали базу даних з іменами і фотографіями близько 250 тисяч користувачів Facebook та додали їх на сайт знайомств Lovely Faces. Користувачів було розподілено по групах в залежності від виразу обличчя – «спокійні», «честолюбні», «смішні» тощо. Пауль та Алесандро вважають, що такий крок мав би змусити інвесторів переглянути оціночну вартість Facebook, яка нещодавно сягнула $50 млрд.

 

Окрім того, вони запевнили, що одразу ж приберуть інформацію про будь-якого «користувача» Lovely-faces.com, якщо отримають скаргу від нього. Водночас офіційні представники Facebook заявили, що категорично проти таких дій, які є порушенням умов сервісу, і готуються до юридичного переслідування авторів Lovely Faces.

 

Минулого року Facebook та інші соціальні мережі були спіймані на незаконній передачі даних про своїх користувачів рекламодавцям.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду