Думка: Чому не треба мати 50 тисяч фоловерів у твітері

00:00,
23 Лютого 2011
1272

Думка: Чому не треба мати 50 тисяч фоловерів у твітері

00:00,
23 Лютого 2011
1272
Думка: Чому не треба мати 50 тисяч фоловерів у твітері
Вистачить і тисячі.

Пам’ятаєте розповідь зірки твітера Деррена Ровелла про те, як йому вдалося зібрати п’ятдесят тисяч фоловерів? Джеймі Соулаті у своєму дописі на SocialMediaToday доводить, що прагнути до цієї мети немає сенсу, наводячи приклад іншого п’ятдесятитисячника.

 

Дейвід Меерман Скотт, автор популярної книжки  The New Rules of Marketing and PR і блогу Web Ink Now, також поділився своїми секретами досягнення 50-тисячної позначки: головна думка полягає в тому, що треба докладати масу зусиль. Ось підрахунок конкретних зусиль, докладених ним: 4,348 твітів, 414 постів у блозі, чотири книжки, чотири безкоштовні електронні книжки, 50 вебінарів, 100 подкастів, 150 інтерв’ю різним медіа, 125 знятих відео для ютьюба і багато тому подібного. Була там також приватна вечеря з президентом Домініканської республіки, на якій Скотт із сеньйором Фернандесом обговорювали тему соціальних медіа. Кожна одиниця зусиль, за підрахунками Скотта, принесла йому десять фоловерів.

 

Ось десять причин для того, щоб не боротись за досягнення 50-тисячної «нірвани» у твітері:

 

1. Ви не встигнете ні з ким поспілкуватись – потік повідомлень, адресованих вам, летітиме занадто швидко.

 

2. Кожен, хто звертатиметься до вас через твітер, муситиме довго чекати на відповідь.

 

3. Важливі приватні повідомлення губитимуться в тоннах спаму.

 

4. Якщо ви навіть спроможетесь зав’язати з кимось розмову на цікаву для вас тему, всі інші ревнуватимуть, бо ви не приділяєте уваги їм.

 

5. Повідомлення з твітера заб’ють ваш смартфон і переповнять поштову скриньку.

 

6. Вам не вистачить колонок у додатках TweetDeck чи HootSuite, щоб відобразити всі результати пошуку за хештеґами, які вас цікавлять. Щоб вмістити все це, знадобиться чотири монітори.

 

7. Твітер стане для вас каналом, що працює лише в одному напрямку – на вихід. Ви рекламуватимете свої дописи в блозі чи книжки, жартуватимете, але це не буде комунікацією.

 

8. Ви перестанете фоловити інших людей, інакше вам доведеться цілими днями розбиратись, кого фоловити, а кого ні.

 

9. Щоб хоч якось задовільнити ваших фоловерів, вам доведеться час від часу тиснути на кнопку ретвіт, навіть не читаючи їхніх повідомлень.

 

10. Усе це вимагає не просто зусиль, а просто-таки нелюдської праці. Але чи варта справа заходу?

 

Що ж, 50 тисяч – це справді забагато, натомість набрати тисячу фоловерів – більш ніж реальна мета. Про те, як це вдалося зробити йому, розповів у своїй презентації на нещодавньому Lviv Social Media Camp блогер Петро Нек. Дивіться його презентацію тут.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду