Із джазом і Кончітою: що показали в новорічну ніч європейцям

Із джазом і Кончітою: що показали в новорічну ніч європейцям

19:37,
25 Січня 2015
2634

Із джазом і Кончітою: що показали в новорічну ніч європейцям

19:37,
25 Січня 2015
2634
Із джазом і Кончітою: що показали в новорічну ніч європейцям
Із джазом і Кончітою: що показали в новорічну ніч європейцям
Французам у новорічну ніч показали гопак, німцям — московський балет, а полякам — українську мафію в фільмі 1998 року. Що дивилася Європа замість «голубого огонька».

Дискусія про зміст і форму новорічного телеефіру цього року виявилась особливо запеклою. Її учасники ставлять під сумнів доречність як трансляції російських «голубых огоньков», які цього року містили антиукраїнькі жарти та залучили до участі зірок, що підтримують російську агресію проти України, так і актуальність формату новорічного розважального концерту як такого. Щоб додати цій дискусії конкретики, пропоную поглянути на новорічне меню європейських телеканалів. Слід зауважити, що для більшості європейських народів Новий рік (він же день святого Сильвестра, або просто «сильвестр») - не таке велике свято, як для пострадянських країн, однак традиція зустрічати прихід нового року в тій чи іншій формі там усе ж існує.

Французький найпопулярніший комерційний телеканал TF1 підготував новорічне розважальне шоу «З новим роком - 2015» із популярним ведучим Артуром. Його учасники - французькі співаки, комедіанти, зірки шоу-бізнесу, кабаре й танцюристи:

Громадський (або державний - там це одне й те саме) канал France 2 також показував новорічне кабаре. Окрім пісень, там можна було побачити гопак у виконанні національного балету України, циркові номери та фокуси від зірок Пекінського цирку, жарти від французьких комедіантів та циганські пісні.

А першого січня об 11:15 для тих, хто вже прокинувся, France 2 транслював новорічний концерт Віденського філармонічного оркестру:

Британський найпопулярніший громадський телеканал BBC One запропонував глядачам новорічне шоу від ірландського коміка й телеведучого Ґрема Нортона. В нього на цьому каналі авторська програма The Graham Norton Show. Гостями новорічного спецвипуску стали переможниця «Євробачення-2014» Кончіта Вурст, британський велогонщик та олімпійський чемпіон Бредлі Віґґінз, зірки Голлівуду британського походження Едді Редмен, Анна Кендрік та Лайам Нісон.

О 23-й в ефірі BBC One розпочалася пряма трансляція концерту групи Queen за Адамом Лембертом, що переривалася новорічними салютами.

Комерційний телеканал ITV презентував шоу Funny Old Year («Смішний старий рік») із коміком Джейсоном Менфордом. Із 21-ї до 22-ї години він фонтанував жартами про події, що трапились у Великій Британії 2014-го, зокрема шотландський референдум, нові закони та спортивні події.

Після цього аж до півночі на каналі можна було дивитися біографічну драму про видатного британського коміка Томі Купера.

Німецьке громадське телебачення ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) організувало пряму трансляцію новорічного концерту з самого серця Берліна - Бранденбурзьких воріт. Концерт мав назву «2015, ласкаво просимо»: виступали Tokio Hotel, Howard Carpendale, Falco meets Mercury, David Garrett та інші. Також у програмі був виступ державного балету Москви, а на завершення - грандіозний новорічний феєрверк.

Державний (суспільний) телеканал Das Erste уже традиційно запропонував глядачам новорічне шоу від австрійського телеведучого та співака Енді Борґа.

Частиною цього шоу була музична телепрограма Musikantenstadl, що вже понад тридцять років виходить за участі трьох країн - Німеччини (ФРН), Австрії та Швейцарії. Цьогорічне шоу тривало чотири години й складалося виступів німецьких зірок, музичних батлів талановитих молодих виконавців із трьох країн-засновниць та вистави німецького шоу-балету.

Нідерландський найпопулярніший комерційний канал RTL4 спершу показав новорічне комедійне шоу від коміка Ґвідо Вейерса, який гостро жартував про події 2014 року. О 22-й розпочався новорічний випуск програми «Я люблю Голландію» - сімейного ігрового шоу на дві команди, в якому ведучі ставлять питання про спорт, новини, кіно, телебачення та музику Нідерландів. Цього разу гостями програми були нідерландські актори, співаки, а також олімпійська чемпіонка з ковзанярства Йорін тер Морс.

Громадське ж телебачення NPO1 презентувало декілька новорічних шоу. Розпочався вечір із телешоу «Трос» від нідерландського телеведучого, продюсера та актора Іво Ньєхе. Це щотижневе ток-шоу, де в гості до ведучого приходять світові зірки або ж він сам навідує їх удома. Після цього в ефірі були кабаре-шоу Vara та розважальне шоу за участі нідерландських зірок. Нідерландцям також показали наживо новорічні феєрверки в Амстердамі:

Польське громадське телебачення TVP1 розпочало вечір із новорічного привітання президента республіки Броніслава Коморовського, після чого показало польський художній фільм 1998 року «У Христа за пазухою» (U Pana Boga za piecem). За сюжетом стрічки, на польсько-українському кордоні на автобус білоруських заробітчан нападає українська мафія, яка грабує пасажирів. Одній білорусці вдається втекти, вона пише заяву до поліції, залишається жити в прикордонному містечку, а незабаром лідера української мафії на прізвисько Грузин знаходять, і він повертає дівчині її гроші.

Після фільму в ефір вийшло новорічне кабаре «Новорічне ревю з зірками», а завершувала ефір телепрограма «Яка то мелодія?», формат якої знайомий українським телеглядачам за аналогічним шоу телеканалу «Україна». На телеканалі TVP2 можна було бачити розважальне шоу «Новий рік із двійкою».

Комерційний польський телеканал TVN транслював п'ятигодинний концерт із площі Ринок у Кракові за участі польських зірок естради.

До речі, не обійшлося в польських новорічних кабаре й без пародії на Кончіту Вурст.

Перший канал громадського телебачення Грузії із 22.00 до першої ночі транслював наживо концерт із Європейської площі в Тбілісі. Окрім поп-музики, там можна було почути рок, блюз і джаз:

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Скрін-шот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду