«Детектор медіа» навчатиме білоруських журналістів і блогерів

«Детектор медіа» навчатиме білоруських журналістів і блогерів

15:22,
30 Жовтня 2018
2331

«Детектор медіа» навчатиме білоруських журналістів і блогерів

15:22,
30 Жовтня 2018
2331
«Детектор медіа» навчатиме білоруських журналістів і блогерів
«Детектор медіа» навчатиме білоруських журналістів і блогерів
«Школа якісних медіа» від «ДМ» розпочне серію тренінгів для незалежних медійників Білорусі вже цього року.

ГО «Детектор медіа» проведе серію тренінгів для білоруських журналістів і блогерів, які хочуть створювати якісний медійний продукт, а також навчитись працювати ефективно і незалежно в умовах цензури та тиску. Заявки на участь прийматимуться до 13 листопада.

«”Детектор медіа” не перший рік співпрацює з незалежними журналістськими організаціями та галузевими асоціаціями Білорусі. Їм цікавий наш досвід, бо білоруський медіапростір проходить через процеси та випробування, які Україна вже пережила за часів Кучми і Януковича. Тамтешні великі медіа переважно або належать державі, або лояльні до влади, тому в білоруських колег виникла ідея організувати школу індивідуальних медіа для людей із-поза системи», — пояснює керівник Центру моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа» Отар Довженко. Такими людьми є журналісти-фрилансери, медіа-активісти, блогери, які пишуть переважно на соціально-політичну тематику, мають свою аудиторію та хочуть її розвивати, але відчувають брак журналістських знань і навичок.

Навчальний курс буде складатись з 4-х триденних модулів, які пройдуть в Києві протягом грудня 2018 – червня 2019 року. Експерти та медійники-практики з України проведуть комплекс тренінгів, які допоможуть працювати ефективно, робити і просувати якісний продукт, а також уникати тиску й цензури в умовах авторитаризму.

Крім семінарів та лекцій, учасники проекту матимуть нагоду зустрітись та поспілкуватись у неформальній обстановці з найпрогресивнішими і найпрофесійнішими медійними командами України. На думку Отара Довженка, це буде цінною можливістю і запозичити досвід, і обмінятись думками, і завести корисні контакти для обох сторін.

Після кожного з чотирьох навчальних модулів учасники отримають домашнє завдання.

Заявки на участь приймаються до 13 листопада. Крім заповненої форми та мотиваційного листа, учасників просять одразу подати короткий опис проекту, який вони мають намір втілити по завершенню навчання, скориставшись отриманими під час проекту знаннями.

«Це практичне навчання, тому ми чекаємо від учасників школи, що вони запропонують свій проект, який втілять або кардинально покращать завдяки знанням і навичкам, отриманим у нас. Це може бути онлайн-видання, текстовий чи відеоблог, цикл матеріалів абощо», — наголошує Отар Довженко. Сертифікат про завершення навчання отримають лише ті учасники, які виконають усі домашні завдання та захистять проект.

«Випускники зможуть отримати від нас подальшу менторську підтримку, а ми будемо оцінювати ефективність їхніх проектів, щоб знати, чи працює наша система. Медіапростір Білорусі сильно зав’язаний на комунікаціях, ініційованих і модерованих владою. Альтернатива цим комунікаціям розвивається в соціальних мережах, але це відбувається хаотично, без дотримання журналістських стандартів, без розуміння відповідальності, яку несе людина, що поширює інформацію. Ми розраховуємо, що люди, яких ми навчимо, внесуть у це середовище струмінь якісної та професійної роботи, яка завойовуватиме більшу аудиторію та стане зразком для інших комунікаторів»,  додає Отар Довженко.

До слова, цим проектом «Детектор медіа» відкриває освітній напрямок, який громадська організація планує розвивати. Голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова анонсує, що на черзі кілька інших аналогічних освітніх програм, орієнтованих на українських блогерів і журналістів. Тож «Школа якісних медіа» від «Детектора медіа» стане ще одним з напрямків, який буде активно розвиватися організацією.

Проект реалізується спільно з некомерційною організацією Pact за фінансової підтримки Агентства США з питань міжнародного розвитку (USAID).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду