Журнал Time відібрав 25 найвпливовіших людей в інтернеті

Журнал Time відібрав 25 найвпливовіших людей в інтернеті

14:39,
18 Липня 2019
2777

Журнал Time відібрав 25 найвпливовіших людей в інтернеті

14:39,
18 Липня 2019
2777
Журнал Time відібрав 25 найвпливовіших людей в інтернеті
Журнал Time відібрав 25 найвпливовіших людей в інтернеті
Автори:
Журнал Time склав список "25 найвпливовіших людей в інтернеті". У виданні наголошують, що цей список не є рейтингом.

Time відібрав учасників, виходячи з їх впливу в соцмережах і в новинах в цілому. В основному до списку увійшли музиканти, політики, блогери та громадські діячі. Однак там також є Кріс Годфрі (Chris Godfrey) — автор фотографії курячого яйця, яка в січні стала найпопулярнішою в Інстаграмі.

Зокрема, в топ-25 потрапив репер Lil Nas X — автор пісні Old Town Road. Композиція займає першу сходинку чарту Billboard вже 15 тижнів. Також до списку увійшла південнокорейська поп-група BTS, кліп якої на пісню колективу Boy With Luv набрав 74 млн переглядів за перші 24 години. Крім цього, музичних виконавців у списку представили реперша Cardi B і співачка Аріана Гранде (Ariana Grande).

Американських політиків у списку представили президент Дональд Трамп (Donald Trump) і наймолодша жінка-конгресмен Олександрія Окасіо-Кортес (Alexandria Ocasio-Cortez).

Загальну сходинку займають британський принц Гаррі та його дружина Меган Маркл (Meghan Markle). У пари є спільний офіційний акаунт у Інстаграм c понад 9 млн підписників.

Окремо відзначені учасники руху "Шкільний страйк за клімат", який заснувала 16-річна шведка Грета Тунберг (Greta Thunberg). Кожну п'ятницю замість школи вона виходить на вулицю з плакатом, намагаючись привернути увагу до проблеми зміни клімату. У Фейсбук на неї підписані понад 1 млн користувачів.

Впливовим в інтернеті, за версією Time, названий і колишній американський військовослужбовець Брайан Колфедж (Brian Kolfage), який зібрав на GoFundMe понад 25 млн доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

У список також потрапила біженка з Саудівської Аравії Рахаф Мохаммед (Rahaf Mohammed), яка зараз живе в Канаді. 6 січня 2019 року її затримали в аеропорту Бангкока, де вона перебувала транзитом з Кувейту в Австралію (там Мохаммед мала намір попросити притулку). За словами дівчини, вона піддавалася побоям і психологічному тиску з боку сім'ї, загроз вбити за недотримання норм ісламу і спробі примусити її вступити в шлюб за домовленістю. Завдяки соцмережам Рахаф Мохаммед привернула увагу до своєї ситуації.

Укладачі списку відзначили і протестуючих в Гонконзі, які вимагають скасувати розгляд закону про екстрадицію зі спеціального адміністративного району на материковий Китай для судового переслідування осіб, підозрюваних у порушенні законів КНР або таких, що перебувають у розшуку.

Time також помістив в список Еді Баркана (Ady Barkan), зазначивши, що його називають "найвпливовішим активістом" в США. Він, зокрема, зібрав 4 млн доларів в рамках краудфандингової кампанії, покликаної переконати сенатора Сьюзен Коллінз (Susan Collins) не голосувати за затвердження Бретта Кавано (Brett Kavanaugh), якого звинувачували у сексуальних домаганнях, членом Верховного суду. Тепер активіст перерахує ці кошти на рахунок конкурента Коллінз на виборах.

Крім цього, у списку представлені журналісти Карлос Маза (Carlos Maza) (Vox), Яшар Алі (Yashar Ali) і консервативний політичний коментатор Бен Шапіро (Ben Shapiro).

Також у список увійшли англомовні зірки Ютуба Лайза Коші (Liza Koshy), Джеймс Чарльз (James Charles), Емма Чемберлен (Emma Chamberlain) і ДжоДжо Сива (JoJo Siwa) і іспаномовний відеоблогер Ерман Гармендія (Germán Garmendia), чий канал HolaSoyGerman займає перше місце за кількістю абонентів в Чилі і 13-е місце в загальносвітовому рейтингу.

Китайська блогерша Чжан Даі (Zhang Dayi) з 11 млн підписників у соцмережі Weibo, що випускає одяг, білизну та косметику, також потрапила до переліку найбільш впливових в інтернеті.

Стрімер Бенджамін Лупо (Benjamin Lupo), відомий як DrLupo, потрапив у список завдяки тому, що зібрав на благодійної трансляції 920 тис. доларів

У список також потрапили актриси Джаміла Джаміл (Jameela Jamil), що підтримує рух бодіпозитив, і Джада Пінкетт-Сміт (Jada Pinkett Smith), яка веде на Фейсбуку своє ток-шоу разом з дочкою і мамою.

Нагадаємо, раніше журнал Forbes опублікував рейтинг найбільш високооплачуваних блогерів в Ютубі. Доходи найуспішнішого з них склали 22 мільйона доларів.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
time.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду