В Україні відтворили карпатську фортецю Тустань в VR

В Україні відтворили карпатську фортецю Тустань в VR

10:58,
16 Липня 2019
3317

В Україні відтворили карпатську фортецю Тустань в VR

10:58,
16 Липня 2019
3317
В Україні відтворили карпатську фортецю Тустань в VR
В Україні відтворили карпатську фортецю Тустань в VR
Автори:
Українські розробники створили 3D-модель середньовічної карпатської дерев’яної фортеці Тустань, яку можна буде розглянути з висоти пташиного польоту в режимі віртуальної реальності.

Як повідомляє Na Chasi, модель буде доступна в VR на фестивалі української середньовічної культури “Ту Стань”, що відбувається щороку у серпні на Львівщині.

Глядачі зможуть побачити фортецю в окулярах віртуальної реальності, лягаючи на конструкцію, яка імітує дельтаплан, відтворюючи політ над середньовічної пам'яткою.

Фото: "На часі". На фортецю можна подивитися, лежачи на спеціальній конструкції, що імітує політ на дельтаплані

В основі віртуального відтворення фортеці дані багаторічних досліджень, започаткованих науковцем Михайлом Рожком ще у 1971 році. Дослідникам вдалося детально вивчити історичні згадки, описи та безпосередньо скельний комплекс. Під час досліджень було знайдено понад 4 тисячі слідів кріплень настінної фортеці.

Завдяки ним вдалося відтворити вигляд фортеці, визначити товщину стін, кількість поверхів та план споруди. На базі цих розробок була створена детальна 3D-модель фортеці, яку розробники SoftServe відтворили з використанням новітньої технології Unreal Engine 4.

Тустань — наскельна фортеця IX-XVI століть, що була оборонним центром південно-західних рубежів Київської Русі, а також Галицько-Волинського князівства. Пам'ятка архітектури не збереглася до нашого часу.

Як повідомляв “Детектор медіа”, компанія “Гугл” створила віртуальну екскурсію локаціями “Гри Престолів”.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
На часі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду