В Афганістані знайшли закатованого журналіста

В Афганістані знайшли закатованого журналіста

00:00,
27 Січня 2014
1214

В Афганістані знайшли закатованого журналіста

00:00,
27 Січня 2014
1214
В Афганістані знайшли закатованого журналіста
В Афганістані знайшли закатованого журналіста
В адміністративному центрі провінції Гільменд знайшли спалене й  понівечене тіло  журналіста Нура Ахмеда Нурі (Noor Ahmad Noori), повідомила з посиланням на представників місцевої влади The Guardian.

Його виявили у поліетиленовому мішку у дворі торговця автомобілями.   

"Ми думали, що у мішку бомба. Попросили наших інженерів, щоб вони перевірили. Коли ж ті відкрили мішок, то побачили, що у ньому тіло журналіста", – розповів речник начальника поліції провінції Абдул Ахад Чупан (Abdul Ahad Choopan).

Поліція, заявив він, розслідує убивство.

За іншими джерелами, судмедексперт виявив на тілі загиблого сліди тортур. Він зробив висновок, що смерть журналіста була спричинена, принаймні, двома ножовими ранами у голові. Можливо, його задушили.                 

З талібами, відзначає The Guardian, не вдалося зв’язатися, щоб отримати коментар про вбивство. Однак відомо, що південна афганська провінція Гільменд є осередком діяльності торговців наркотиками. Тож журналісти, які висвітлюють місцеві проблеми, можуть легко нажити собі ворогів.

26-річний Нурі упродовж останніх трьох років працював ведучим щоденних і щотижневих релігійних програм на місцевій радіостанції Bost. Він вів також спеціальні програми до релігійних свят. Його співробітниками були близько 20 осіб, більшість з яких – волонтери. 

Менеджер радіостанції Абдул Салам Захід (Abdul Salam Zahid) заявив Репортерам без кордонів: «Йому не погрожували, принаймні, останнім часом. Він був порядною людиною, і його програми не створювали проблем. Його голос пізнавав кожен у провінції». Але родичі загиблого журналіста наполягають на тому, що Нурі отримував телефонні погрози.

The Guardian відзначає, що раніше він співпрацював із The New York Times.

«Це був зловісний напад, вчинений у регіоні, що став центром повстанського руху і зростання насильства в останні роки. Однак останнє цілеспрямоване убивство журналіста було скоєно тут 5 років тому», – пише британська газета про трагічну загибель Нура Ахмеда Нурі.

Жертвою став співробітник BBC Абдул Самад Рохані (Abdul Samad Rohani). 2008 року його викрали і застрелили таліби.  

Торік у провінції Гільменд від вибуху загинув Абдул Хаді Хамдард (Abdul Hadi Hamdard). Однак не з’ясовано, чи бомбу було закладено для нього.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
commons.wikimedia.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду