«Твіттер» змінює правила розміщення реклами від державних ЗМІ

«Твіттер» змінює правила розміщення реклами від державних ЗМІ

13:28,
20 Серпня 2019
2512

«Твіттер» змінює правила розміщення реклами від державних ЗМІ

13:28,
20 Серпня 2019
2512
«Твіттер» змінює правила розміщення реклами від державних ЗМІ
«Твіттер» змінює правила розміщення реклами від державних ЗМІ
Автори:
Соціальна мережа Твіттер оновила рекламну політику для державних медіа та відмовиться публікувати рекламу від контрольованих державою ЗМІ.

Як зазначається у блозі «Твіттера», це роблять для захисту «здорового дискурсу і відкритої розмови». Відзначається, що така політика не поширюється на фінансовані платниками податків організації, включаючи незалежних громадських мовників.

«Ми будемо визначати політику на основі таких важливих питань, як свобода і незалежність ЗМІ, контроль над редакційним контентом, вплив або втручання в роботу компаній, редакторів і журналістів, пряме і непряме надання політичного тиску і/або контроль над процесом виробництва і розподілу контенту», — йдеться в повідомленні.

Сервіс змінив рекламну політику після того, як з'ясувалося, що китайські провладні медіа розміщували пропагандистські ролики, що дискредитують протести і їх учасників у Гонконгу. 

Як пише видання BuzzFeed, китайські державні ЗМІ купували рекламу в твіттері і фейсбуці, показуючи протестувальників як «ворога народу» і стверджуючи, що «мовчазна більшість» не підтримує продемократичний рух.

BuzzFeed знайшов майже 50 різних рекламних твітів із акаунтів Агентства новин Xinhua - офіційного державного ЗМІ в Китаї, Комуністичної партії Китаю, якій належить China Daily та China Plus News. Подібні оголошення також розповсюджувались у фейсбук від Xinhua та CGTN - державного каналу цілодобових новин, який транслює англійською мовою.

Як стверджують у «Твіттер», нова політика не поширюється на організації, які займаються виключно розважальним, спортивним і туристичним контентом. Державні ЗМІ отримають 30 днів на відключення від рекламних продуктів соцмережі.

Окремо в «Твіттер» підкреслили, що потрапили під обмеження організації зможуть як і раніше використовувати свої облікові записи в твіттері.

Додамо, що у твіттері заблокували близько тисячі акаунтів, які дискредитували учасників антиурядових протестів у Гонконгу. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду