Приватні пости в інстаграмі не є повністю приватними — BuzzFeed

Приватні пости в інстаграмі не є повністю приватними — BuzzFeed

10:58,
10 Вересня 2019
4343

Приватні пости в інстаграмі не є повністю приватними — BuzzFeed

10:58,
10 Вересня 2019
4343
Приватні пости в інстаграмі не є повністю приватними — BuzzFeed
Приватні пости в інстаграмі не є повністю приватними — BuzzFeed
Автори:
Журналісти BuzzFeed News показали, як за допомогою браузера можна легко поширювати будь-кому світлини навіть з закритих інстаграм-акаунтів.

Як пише BuzzFeed, навіть ті пости в інстаграмі, які користувачі закрили для широкого загалу налаштуваннями приватності, можуть бути легко поширені будь-кому підписниками чи друзями юзера. Для того, щоб обійти приватні налаштування і поширити сторіз(зникають за 24 години) чи пости у соціальній мережі достатньо виконати декілька простих кроків у браузері.

Наприклад, у Google Chrome треба відкрити інстаграм-акаунт користувача і перейти до інструменту Inspect Elements (Ctrl+Shift+I). У вікні, що відкрилось, слід перейти до секції Network, а потім до Img. Тут будуть вказані всі адреси (URL) фотографій акаунту — навіть, якщо він приватний, — які можна надсилати будь-кому. «Детектор медіа» перевірив цей спосіб — він справді працює.

Скриншот: Детектор медіа

У компанії «Фейсбук», якій належить соціальна мережа інстаграм, проблеми у такій прогалині приватності не побачили. «Така поведінка подібна до створення звичайних скриншотів фотографій  друзів на фейсбуці чи інстаграмі. Скриншотами теж можна ділитися з іншими людьми. Такі способи не дають доступу людям до приватних акаунтів користувачів», — сказав виданню прес-секретар «Фейсбука».

Проте BuzzFeed наголошує, що описаний вище спосіб не подібний до скриншотів. Інформація з URL містить також додаткові відомості про фото: коли воно було завантажене і які його розміри. Також це дає докази автентичності, які не можна підробити.

«Крім цього, видалені фотографії та відео зберігаються та доступні в мережі навіть після того, як користувач видалив їх зі свого профілю», — зазначає видання.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що компанія «Фейсбук» розробляє месенджер Threads, в якому користувачі зможуть ділитися контентом зі списком «близьких друзів» з інстаграма.

Також нещодавно «Детектор медіа» писав, що база даних з номерами 419 млн користувачів фейсбуку опинилася у відкритому доступі. Її знайшов дослідник безпеки Саньям Джайн. Він заявив, що з її допомогою дізнався номери телефонів кількох знаменитостей.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
unsplash.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду