«Первый канал» переміг у рейтингу дезінформації Росії

«Первый канал» переміг у рейтингу дезінформації Росії

15:23,
15 Березня 2019
3489

«Первый канал» переміг у рейтингу дезінформації Росії

15:23,
15 Березня 2019
3489
«Первый канал» переміг у рейтингу дезінформації Росії
«Первый канал» переміг у рейтингу дезінформації Росії
Автори:
Сайт кампанії «ЄС проти дезінформації» за декілька років роботи назбирав більше 5 тис. кейсів поширення неправдивих даних. Найбільше інформаційних маніпуляцій продукували три російські телеканали.

Проект EuvsDisinfo почав роботу у листопаді 2015 року. Його реалізує Оперативна робоча група зі стратегічних комунікацій ЄС (East StratCom Task Force).

З понад 5 тис. описаних за цей час випадків маніпуляцій 440 кейси припадають на роботу кремлівського «Первого канала». Більшість дезінформації продукувало його ток-шоу «Время покажет», де «регулярно гамселили Україну». В останньому прикладі дезінформації, яку описав сайт, йшлося про те, що Захід просуває Петра Порошенка знову до влади та використовує військове зіткнення з Росією для відтермінування виборів.

На другому місці в рейтингу — державний телеканал «Россия 1» з 295-ма випадками маніпуляцій. Продукують їх переважно ток-шоу «60 минут» та «Вечер с Владимиром Соловьевым».

Третє місце за каналом НТВ з цифрою у 129 кейсів дезінформації. Найбільш знаковим у цьому контексті є ток-шоу «Место встречи». Тут, наприклад, поширювали інформацію по те, що «політична еліта ЄС дотримується наказів США при введенні санкцій проти Росії».

Раніше у звіті Українського кризового центру повідомлялось, що ці три канали є найбільш популярними у Росії. Щотижня їх дивиться 76 % дорослого населення РФ.

Нагадаємо, у січні видання «Проект» опублікувало розслідування, в якому йшлося про те, що керівництво російських телеканалів має щотижневі летючки із представником Путіна Олексієм Громовим.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
euvsdisinfo.eu
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду