«Гугл» заплатить $11 млн за позовами про ейджизм

«Гугл» заплатить $11 млн за позовами про ейджизм

13:22,
22 Липня 2019
3032

«Гугл» заплатить $11 млн за позовами про ейджизм

13:22,
22 Липня 2019
3032
«Гугл» заплатить $11 млн за позовами про ейджизм
«Гугл» заплатить $11 млн за позовами про ейджизм
Автори:
Компанія «Гугл» виплатить по $35 тис. 227 позивачам через дискримінацію при прийомі на роботу претендентів у віці.

Як повідомляє Bloomberg, у період з 2007 по 2014 рік Шеріл Філлекес (Cheryl Fillekes), яка має більше 50 років, намагалася влаштуватися в «Гугл» чотири рази. Проте її відмовлялися приймати на роботу через вік, незважаючи на те, що має відповідну кваліфікацію. 

В «Гугл» заявляють, що не згодні з обвинуваченнями і в цілому відхиляли її кандидатуру свідомо. Компанія вважає, що позивачі не продемонстрували технічних здібностей, необхідних для роботи, на яку вони претендували.

Проте суд став на сторону 227 позивачів, кожен з яких тепер отримає по $35 тис. через систематичну дискримінацію за віком. Юристам, які представляють інтереси цих людей, буде виплачено в сукупності $2,75 млн.

Крім того, за рішенням суду «Гугл» тепер зобов'язана створити комітет, який займатиметься питаннями вікової різноманітності при наборі фахівців.

Як повідомляв «Детектор медіа», минулого року Єврокомісія оштрафувала «Гугл» на рекордні $5 млрд за те, що компанія використовувала свою мобільну операційну систему Android, щоб незаконно «закріпити своє панівне становище в інтернет-пошуку».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Bird In Flight
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду