Facebook створює свій «Верховний суд» — наглядову раду

Facebook створює свій «Верховний суд» — наглядову раду

17:01,
20 Вересня 2019
2176

Facebook створює свій «Верховний суд» — наглядову раду

17:01,
20 Вересня 2019
2176
Facebook створює свій «Верховний суд» — наглядову раду
Facebook створює свій «Верховний суд» — наглядову раду
Автори:
Facebook опублікувала документ, який роз’яснює плани компанії по створенню незалежної наглядової ради. Це спроба саморегуляції для ІТ-гіганта.

Як пише The Verge, Facebook сподівається укомплектувати наглядову раду до кінця року, а запрацювати вона має до листопада наступного року.

Цей своєрідний «Верховний суд» буде розглядати скарги від користувачів соціальних мереж. Також до нього може звертатися і сама компанія.

«Рада буде захисником нашої спільноти — підтримуватиме право людей на свободу самовираження та гарантуватиме, що ми виконуємо свої зобов’язання щодо безпеки людей. Ми сподіваємося, що ця незалежна організація даватиме людям впевненість, що їхню думку почують, і що Facebook не має всевладдя над їхніми поглядами», — написав керівник Facebook Марк Цукерберг у своєму дописі у блозі.

У Раді буде від 11 до 40 членів. Кожен член ради працюватиме не більше дев'яти років, розподілених на трирічні терміни. Ці посади будуть на часткову зайнятість, хоча правління буде обслуговуватися штатним персоналом для опрацювання звернень та проведення досліджень. Імена членів та їхні рішення будуть публікуватися онлайн. Разом з тим, члени Ради зможуть залишатись анонімними у деяких випадках, коли це вимагатиме питання їхньої безпеки.

«Рішення Ради буде обов'язковим, навіть, якщо я або хтось із Facebook не погоджується з цим. Рада відкрито використовуватиме наші цінності для пояснення своїх міркувань, але у спосіб, який захищає конфіденційність людей», — каже пан Цукерберг.

Нагадаємо, нещодавно Facebook заблокувала сторінки сайтів Znaj.ua, Politeka та Hyser, які поширювали дезінформацію.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
images.axios.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду