Єврокомісія незадоволена боротьбою Google з дезінформацією

Єврокомісія незадоволена боротьбою Google з дезінформацією

12:00,
18 Березня 2019
2180

Єврокомісія незадоволена боротьбою Google з дезінформацією

12:00,
18 Березня 2019
2180
Єврокомісія незадоволена боротьбою Google з дезінформацією
Єврокомісія незадоволена боротьбою Google з дезінформацією
Автори:
Європейська комісія вважає, що Google не вживає жодних дій у боротьбі з дезінформацією напередодні травневих виборів до Європейського парламенту.

Про це повідомляє Радіо Свобода, яке ознайомилося з відкритим листом до корпорації. Листа підписали комісар з питань безпеки Джуліан Кінг (Julian King), комісар з цифрової економіки Марія Габріел (Mariya Gabriel), комісар з єдиного цифрового ринку Андрус Ансіп (Andrus Ansip) та комісар з питань юстиції Віра Йоурова (Věra Jourová).

У листі американському інтернет-гігантові від 11 березня, підписаному чотирма європейськими комісарами йдеться, що якість інформації, наданої Європейською комісією, «ясно показує, що існує термінова необхідність в подальших діях».

Єврокомісія зазначає, що «в останньому звіті від Google є мало або взагалі немає інформації про реальні результати, досягнуті завдяки реалізації відповідних заходів і відсутні критерії, що дозволяють відстежувати та вимірювати прогрес». Також Єврокомісія вважає, що дані у звітах Google «не завжди видаються актуальними».

Єврокомісари запрошують Google на круглий стіл в Брюсселі 19 березня, щоб «обговорити подальші кроки з покращення звітності».

«Дата європейських виборів стрімко наближається, і політична кампанія в державах-членах ЄС ось-ось розпочнеться. Тому ми закликаємо Google надати в наступному звіті повні і відповідні показники ефективності», – йдеться в листі.

У жовтні компанія Google, а також Twitter і Facebook підписали кодекс правил, встановлених Брюсселем для боротьби з дезінформацією в Інтернеті напередодні виборів 23-26 травня, після численних повідомлень про втручання до і під час виборів в державах-членах ЄС і в інших країнах.

Три веб-гіганти зобов’язалися надавати Європейській комісії щомісячні звіти з січня до травня 2019 року про те, як вони контролюють розміщення реклами, застосовувати інструменти прозорості для політичної та тематичної реклами та впроваджувати на практиці політику, «покликану зміцнити цілісність їхніх послуг, в тому числі шляхом закриття підроблених облікових записів і виявлення автоматичних ботів».

Нагадаємо, що січневим звітом технологічних компаній Єврокомісія також залишилася незадоволеною

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Front News International
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду