25 млн пристроїв Android виявилися зараженими вірусом

25 млн пристроїв Android виявилися зараженими вірусом

14:53,
12 Липня 2019
3437

25 млн пристроїв Android виявилися зараженими вірусом

14:53,
12 Липня 2019
3437
25 млн пристроїв Android виявилися зараженими вірусом
25 млн пристроїв Android виявилися зараженими вірусом
Автори:
Вірусна програма могла непомітно завантажувати шкідливий код на пристрої і маскуватися під ліцензійні додатки.

Близько 25 млн пристроїв Android виявилися заражені вірусом під назвою Агент Сміт, повідомляє Check Point. Там провели власне велике дослідження того, як діє вірусна програма і опублікували дані про неї.

Програма, яка потрапляла на пристрої, показувала користувачам небажані оголошення. За словами фахівців з Check Point, найчастіше вона потрапляла на пристрій через популярні додатки, переважно ігри. Всі вони були завантажені через сторонні магазини додатків китайської компанії.

Шкідлива програма Агент Сміт могла створювати копії популярних додатків на телефоні, включаючи WhatsApp і веб-браузер Opera, впровадити на пристрій власний шкідливий код і замінювати оригінальну програму своєю версією, використовуючи уразливість в оновленні Гугла.

При цьому «захоплені» цим вірусом програми не перестають працювати нормально, і це приховує від користувача шкідливість вірусу від користувачів. Повідомляють, що вірус Агент Сміт може бути використаний для захоплення банківських, торгових та інших додатків, а також крадіжки даних.

Що потрібно, аби вберегтися від такого та інших вірусів? Фахівці компанії рекомендують власникам Android використовувати програмне забезпечення Ad Blocker, завжди оновлювати свої пристрої, коли з'явиться відповідний автоматичний запит і завантажувати додатки тільки з магазину Google Play.

Нагадаємо, раніше ми писали, що понад 10 млн користувачів Android встановили фейкову програму, яка стягувала з них кошти.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду