«112 Україна» у прямому ефірі транслював зустріч «За життя» з «Єдиною Росією»

«112 Україна» у прямому ефірі транслював зустріч «За життя» з «Єдиною Росією»

12:19,
11 Липня 2019
4085

«112 Україна» у прямому ефірі транслював зустріч «За життя» з «Єдиною Росією»

12:19,
11 Липня 2019
4085
«112 Україна» у прямому ефірі транслював зустріч «За життя» з «Єдиною Росією»
«112 Україна» у прямому ефірі транслював зустріч «За життя» з «Єдиною Росією»
Автори:
10 липня лідери проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» зустрілися у Москві з правлячою партією РФ «Єдина Росія». У прямому ефірі це транслював канал члена «За життя» Тараса Козака «112 Україна», прямі включення давав і державний канал РФ «Россия 24».

Три канали «112 Україна», NewsOne та ZIK входять у холдинг «Новини», що належить члену партії «Опозиційна платформа — За життя» Тарасу Козаку. Головою політради цієї партії є Віктор Медведчукспівтворець системи державної цензури часів Леоніда Кучми, кум президента Росії Володимира Путіна та прем'єр-міністра Дмитра Медвєдєва.

Така зустріч має ознаки втручання Росії у парламентські вибори в Україні. Партія «Опозиційна платформа – За життя» балотується в український парламент на позачергових виборах, які мають відбутися 21 липня.

10 липня члени партії «За життя» — Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Юрій Бойко, Тарас Козак — зустрілися у Москві з представниками «Єдиної Росії». З боку РФ на зустрічі були Дмитро Медвєдєв, голова вищої ради партії «Єдина Росія» Борис Гризлов та перший заступник голови Держдуми Олександр Жуков.

Цю зустріч у прямому ефірі транслював «112 Україна». Державний пропагандистський телеканал «Россия 24» давав звідти прямі включення. Крім того, «112 Україна» після зустрічі транслював також виступи членів партії «За життя».

Ведуча російської служби «Радіо Свобода» Олена Риковцева повідомляла у Фейсбуці, що телеканал «Россия 24» анонсував показ повного запису зустрічі 10 липня після опівночі.

Телеканали NewsOne та ZIK опублікували компліментарні матеріали на адресу «За життя» про цю акцію на своїх сайтах.

Дмитро Медвєдєв декілька разів підкреслив, що зустріч несе «партійний характер» і проходить у будівлі «Єдиної Росії». Російський прем’єр поскаржився, що РФ не отримала «зрозумілих сигналів» від президента України Володимира Зеленського щодо курсу і побажав проросійській «За життя» сформувати після виборів правлячу коаліцію в Україні.

Віктор Медведчук скаржився куму на українського президента і його політику. Юрій Бойко зазначив, що «За життя» виступає за прямі поставки газу з Росії і начебто російська сторона готова дати знижку у 25 %.

Хоча у червні голова правління української енергетичної компанії «Нафтогаз» Андрій Коболєв, коментуючи попередні заяви Бойка і Медведчука про нібито більш вигідний російський газ, наголошував: навіть  з такою «знижкою» ціна на газ від Росії для України більша, ніж імпортованого з Європи.

Бойко з Медведчуком відвідують Росію вже втретє за рік. 7 червня лідери партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко та Віктор Медведчук зустрілися з головою російської компанії «Газпром» Олексієм Міллером у Санкт-Петербурзі.

Також наприкінці березня, за тиждень до першого туру виборів президента України, прем’єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв та Міллер провели в Москві переговори із Медведчуком та Бойком, який на той час був кандидатом у президенти.

Нагадаємо, 7 липня телеканал Тараса Козака NewsOne та російський державний канал «Россия» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

Українські політики закликали РНБО та Володимира Зеленського відреагувати на проведення телемосту каналами російським каналом та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що РНБО працює над рішенням щодо телемосту.

8 липня телеканал NewsOne скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з російським каналом. Хоча «Россия 1» телеміст не скасувала і заявляє його проведення 12 липня.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скриншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду