Презентували гру, яка навчає «виживати» в інтернеті

Презентували гру, яка навчає «виживати» в інтернеті

10:54,
31 Січня 2020
4021

Презентували гру, яка навчає «виживати» в інтернеті

10:54,
31 Січня 2020
4021
Презентували гру, яка навчає «виживати» в інтернеті
Презентували гру, яка навчає «виживати» в інтернеті
На прикладах можна дізнатися, як працює медійне право.

30 січня Центр демократії та верховенства права презентував гру «Вижити в Інтернеті – місія (не)здійсненна», яка допоможе користувачам перевірити рівень своєї медійної грамотності. 

Можна зіграти від імені різних персонажів: звичайного користувача, блогера чи журналіста. Зрештою, ви зможете оцінити, наскільки добре ви орієнтуєтесь в інтернет-середовищі. Головними темами є приватність, популярність, впливовість та фінанси.

«При створенні гри ми проаналізували законодавство європейської практики та законодавство різних юрисдикцій, зокрема США. Також ми включили стандарти політик спільнот, таких як Facebook та Instagram. Ми спонукаємо користувачів пам’ятати не лише про закон, а й звертати увагу на правила спільноти. Саме вони часом обмежують нас у певних опціях, але при цьому надають додаткові інструменти, про які більшість не підозрює», — зазначила Єлизавета Алексіюк, юристка з медійного права ЦЕДЕМ.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens розповідав про інструмент під назвою «Фейкогриз». Він працює на основі штучного інтелекту і повідомляє користувачам про маніпуляції та дезінформацію в новинах. «Фейкогриз» доступний як розширення для браузера Mozilla Firefox та як бот у Telegram.

Зображення: ЦЕДЕМ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду