10 маст-хев iPhone-додатків для журналіста

00:00,
4 Квітня 2011
1266

10 маст-хев iPhone-додатків для журналіста

00:00,
4 Квітня 2011
1266
10 маст-хев iPhone-додатків для журналіста
Один цей смартфон у редакціях західних медіа вже заміняє диктофон, камеру та записник.

 

Практично всі додатки, які ми радимо, безкоштовні і розраховані на використання як на iPhone, так і на iPad. Більшість вимагають iOS 3  та вище.  

 

Dropbox

Зручний спосіб ділитися файлами будь-яких видів, чи це відео, текстові документи, чи pdf, презентації тощо. Тепер можна не тягати з собою флешку, а просто вислати на електронну пошту посилання на файл. Безкоштовна версія дозволяє зберігати до 2 Гб даних.

 

Twitter for iPhone

Простий та функціональний клієнт для твітера, підтримує кілька акаунтів, в останньому оновлені прибрали дратуючу смугу тренд-топіків вгорі. Єдиний суттєвий недолік – великий інтервал автоматичного оновлення. Доступний починаючи з iOS 3.1. Інший зручний клієнт для твітера – Echofon.

 

Voice Memos

У деяких айфонах додаток вже встановлений. Тим, кому з цим не пощастило, рекомендуємо не пожаліти 99 центів і завантажити його з апстора. Зручний спосіб робити оперативні голосові нотатки чи використовувати айфон в якості диктофону. Час запису обмежений лише обсягом вільного місця на диску. Прослуховувати можна в iTunes. Дещо гірший безкоштовний аналог - iTalk Recorder.

 

USTREAM Live Broadcaster

Інструмент живої трансляції аудіо та відео, наприклад, з прес-конференції. Використовує як wi-fi, так і 3G. Аналог – Qik. 

 

Foursquare

Ця соціальна гра має корисні для журналістів функції – по-перше, у порадах стосовно відзначених на мапі місць часто пишуть паролі wi-fi та всіляку іншу корисну інформацію; по-друге, форсквер можна використовувати як gps, якщо ви заблукали; по-третє, це легкий спосіб давати знати друзям і колегам, де ви перебуваєте. Менш популярний аналог – Gowalla, свіжий конкурент – Facebook Places.

 

Instapaper

Програма, яка зберігає лінки для подальшого читання. Зручно, коли натрапиш на цікавий, але довгий матеріал, а в закладки зберігати постійно забуваєш.

 

Skype

Маючи wi-fi чи оплачуваний роботодавцем 3G, ви безкоштовно телефонуєте абоненту, який теж має скайп. Перемикання між фронтальною та основною камерою може забезпечити фактичний лайв-репортаж зі стендапами. У trial-версії доступні конференції між кількома користувачами.

 

Stanza

Найкраща безкоштовна програма для читання книжок. Стане у нагоді, коли початок заходу затримується і взагалі для самовдосконалення.

 

Evernote

Найкращий додаток для зберігання оперативної інформації у будь-якому вигляді – текстових нотаток, фото тощо. Підтримується всіма основними операційними системами.

 

І десятий додаток - фізичний. Це зовнішня додаткова батарея, яка у 2-3 рази подовжує час роботи з айфоном. Без неї за умови активної роботи з інтернетом телефон розряджається менше ніж за 15 годин. 

 

«Медіаграмотність»

 

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду