Створюємо власне журналістське портфоліо

00:00,
6 Квітня 2011
1719

Створюємо власне журналістське портфоліо

00:00,
6 Квітня 2011
1719
Створюємо власне журналістське портфоліо
Підберіть свої найкращі матеріали та принесіть на співбесіду у такому вигляді, щоб потенційний роботодавець замилувався.

 

Все більше медіа в Україні починають використовувати західні стандарти прийому на роботу, тобто дивитись не стільки на освіту та резюме, скільки на практичні моменти – здатність якісно і в потрібні терміни виконати тестове завдання. Ви можете обійти конкурентів вже тим, що потурбуєтеся про самопрезентацію заздалегідь і складете про себе враження своїм доробком.

 

Інтернет – це добре, але не у всіх є змога принести портфоліо і демонструвати його на iPad, а переглядати ваш сайт посеред розмови не дуже зручно. Тому на співбесіду краще сформувати просту дідівську папку з роздрукованими статтями чи сюжетами. Найзручніші ті, в яких матеріали можна гортати вільно та витягати за бажанням. Упевніться, що внутрішні поля достатньо широкі для підшиття, а зовнішні – для ремарок, які редактор може залишити, перш ніж передати ваш доробок  разом з резюме керівнику видання.

 

Формуйте кількість папок за кількістю співбесід, які ви маєте намір пройти. Оптимальна кількість статей – 15-20. Під кожне потенційне місце роботи добре формувати свою папку за тим принципом, що першими мають іти статті, які зацікавлять саме цього роботодавця через тематику чи ЗМІ, в якому вони були надруковані.

 

Вгорі кожної роздруківки має бути вказане ЗМІ, розділ та дата публікації. Перш ніж долучати статтю до доробку, перечитайте на її на предмет орфографічних помилок, які міг пропустити літредактор.

 

Якщо ви працювали в газеті, де є онлайн-версія, краще роздрукувати матеріали з неї – вирізки на клейовій основі  чи приліплені скочем на папір можуть вийти неакуратними та скласти враження, що ви фанат власних матеріалів.

 

Якщо стаття з сайту, бажано пам’ятати кількість її переглядів та коментарів хоча б приблизно, а також загальну середню кількість відвідувачів сайту на день.

 

Будьте готові відповідати на питання про те, чи ви самі запропонували цю тему, а чи це ініціатива редакторів; як ви знайшли героїв; який був резонанс; чому ви використали псевдонім; скільки часу у вас забрало написання тощо.

 

«Медіаграмотність»

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
uralweb.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду