Британські журналісти страйкують, бо не хочуть погано працювати

00:00,
14 Квітня 2011
1128

Британські журналісти страйкують, бо не хочуть погано працювати

00:00,
14 Квітня 2011
1128
Британські журналісти страйкують, бо не хочуть погано працювати
Трьох репортерів гіперлокальних видань Tindle Newspapers вистачає на дев’ять газет щотижня. Їм набридло гнати туфту.

Майже весь редакційний колектив лондонського відділення видавничої компанії Tindle Newspapers оголосив двотижневий страйк, протестуючи проти… поганої якості власного продукту. Про перебіг страйку, який розпочнеться 19 квітня, вони інформують у спеціальному блозі http://strikegazadpres.wordpress.com/, повідомляє Journalism.co.uk. У страйку беруть участь дев’ятеро журналістів.

 

Троє репортерів, що працюють у компанії, змушені забезпечувати матеріалами дев’ять рекламно-інформаційних гіперлокальних газет: the Enfield Advertiser, the Edmonton Advertiser, the Winchmore Hill Advertiser and Herald, the Enfield Gazette, the Barnet and Potters Bar Press, the East Barnet Press and Advertiser, the Edgware and Mill Hill Press, the Hendon and Finchley Press та the Haringey Advertiser.

 

Через величезне навантаження журналісти прикуті до робочих місць і неспроможні ходити на завдання, висвітлювати діяльність місцевих органів влади, брати інтерв’ю тощо. Це, на їхню думку, призводить до того, що читачі отримують низькоякісний продукт. Неспроможні стежити за подіями на власні очі, журналісти мимоволі скочуються до дурналістики. «Ми відчуваємо, що обдурюємо своїх читачів», - прокоментував ситуацію редактор газет Tindle Newspapers Джонатан Ловетт.

 

Tindle видає близько 200 гіперлокальних газет по всій Британії, які, як стверджують страйкарі, приносять власникові корпорації серу Рею Тіндлу прибуток – 3 мільйони фунтів (майже 5 млн доларів) у 2010 році. Тим часом у компанії кажуть, що вона втрачає гроші, виправдовуючи цим скорочення штатів, які й призвели до нинішньої ситуації: «Компанія відмовляється наймати нових співробітників на місця тих, що звільнились, перекладаючи їхні обов’язки на перевантажених і без того людей. У наших інвесторів немає стратегії відновлення занепалого бізнесу». Таким чином, за словами журналістів, було скорочено третину співробітників.

 

Цей страйк є першим в історії Tindle Newspapers. Його підтримує Національна спілка журналістів Великої Британії. «Якщо цей бізнес хоче мати майбутнє, він повинен будуватись на якісній журналістиці та мати достатню кількість персоналу для виробництва газет», - заявив представник спілки Беррі Фітцпатрик. У штаб-квартирі Tindle Newspapers ситуацію поки що не коментують.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
philzine.files.wordpress.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду