Персональні дані 100 мільйонів користувачів Sony PlayStation Network украдені хакерами

00:00,
6 Травня 2011
949

Персональні дані 100 мільйонів користувачів Sony PlayStation Network украдені хакерами

00:00,
6 Травня 2011
949
Персональні дані 100 мільйонів користувачів Sony PlayStation Network украдені хакерами
Компанія перепросила клієнтів і обіцяє надалі страхувати їхню конфіденційність на суму до мільйона доларів.

Зареєстровані у ґеймерській мережі Sony PlayStation Network опинились у небезпеці: внаслідок двох масштабних хакерських атак ресурсу до рук зловмисників потрапили персональні дані близько ста мільйонів користувачів. Як повідомляє The Guardian, генеральний директор корпорації Sony Говард Стрінґер вибачився перед користувачами, що постраждали, й пообіцяв подбати про компенсацію подібних утрат у майбутньому.

 

«Ми як компанія – і я особисто – перепрошуємо за незручності й занепокоєння наших клієнтів, спричинені цими атаками, - пише він. – Дозвольте запевнити вас у тому, що всі зусилля компанії будуть зосереджені на тому, щоб розслідувати цей злочин і зясувати його наслідки, а також виправити їх. Ми співпрацюємо з Федеральним бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки та іншими правоохоронними органами у всьому світі, щоб притягти зловмисників до відповідальності».

 

Вибачитись компанія вирішила після того, як курс її акцій під впливом прикрих новин упав на 4%, а інвестори висловили занепокоєння фінансовими втратами, які потягнуть за собою хакерські атаки. Стрінґер стверджує, що поки що немає підтвердженої інформації про використання зловмисниками чиєїсь викраденої інформації, і компанія уважно стежить за розвитком подій.

 

Компанія також пообіцяла застрахувати безпеку користувацьких профайлів на великі суми – до одного мільйона доларів. Щоправда, обіцянка стосується лише американських ґеймерів, що ж до мешканців інших країн, то про компенсацію їхніх утрат буде повідомлено згодом.

 

Sony вже піддали критиці за те, що вона не поспішала повідомляти своїх клієнтів про атаку та викрадення персональних даних. Як пояснив Стрінґер, час, що минув із моменту атаки до повідомлення користувачів, пішов на те, щоб вимкнути систему та залучити провідних експертів до визначення обсягів шкоди, завданої мережі. Sony PlayStation Network залишається недоступною вже майже три тижні: компанія обіцяє відновити її роботу в найближчі дні. Всі користувачі муситимуть змінити свої паролі для доступу до мережі, перш ніж увійдуть. Аби компенсувати незручності, всім ґеймерам також нададуть місячний безкоштовний доступ до преміум-послуг мережі.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду