Microsoft купує Skype за $8 млрд

00:00,
10 Травня 2011
944

Microsoft купує Skype за $8 млрд

00:00,
10 Травня 2011
944
Microsoft купує Skype за $8 млрд
Білл Гейтс вирвав найпопулярніший сервіс інтернет-переговорів із-під носа в Facebook і Google.

Не встигло розпочатися змагання між Facebook та Google за право викупити компанію Skype, як на арені з’явився значно серйозніший претендент. Трьом-чотирьом мільярдам, які були готові заплатити за Skype у Facebook, корпорація Microsoft протиставила пропозицію у 7-8 мільярдів доларів, повідомляє The Wall Street Journal.

 

Згідно із джерелами газети, Microsoft близька до завершення угоди із власниками Skype. Представники компаній поки що не коментують цю інформацію для преси: офіційне повідомлення про угоду очікується вранці 11 травня.

 

Експерти розглядають це рішення як один із найбільш агресивних кроків за всю історію Microsoft, спрямований на те, щоб відігравати ще більшу роль на комунікаційному ринку. Skype поки що не є прибутковим активом: 2010-й рік компанія закінчила із збитками у 7 мільйонів доларів, а її загальний борг сягнув 686 мільйонів.

 

Онлайн-месенджер із функціями голосового та відеочату Skype, створений 2003 року, має близько 650 мільйонів користувачів в усьому світі. З них близько дев’яти мільйонів платять за користування сервісами компанії. Skype передусім приваблює користувачів можливістю здійснювати дешеві телефонні дзвінки через інтернет. Згідно з останньою оцінкою вартості компанії, 2009 року вона коштувала 2,75 мільярдів доларів.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду