Як зробити відеоролик вірусним

00:00,
13 Травня 2011
3891

Як зробити відеоролик вірусним

00:00,
13 Травня 2011
3891
Як зробити відеоролик вірусним
Поради піарника для тих, хто хоче захопити мільйони користувачів інтернету своїм контентом.

Ми вже писали про те, що «вірусний» потенціал контенту, - себто шанс на те, що користувачі інтернету вподобають його і поширюватимуть своїми соціальними каналами, - є не менш важливим за його інформативність, а часом і якість. Смішний або абсурдний текст, картинка або відеоролик можуть набрати десятки й сотні мільйонів переглядів і «лайків», привернувши більшу увагу аудиторії, аніж якісна та важлива новина. При цьому розповсюдження зовсім нічого не коштує. Тому вірусний контент активно використовують у рекламі та піарі. Як це робиться? Фахівець-піарник Іванна Козичко розповідає про це на прикладі вірусного відео.

 

- Вірусне відео не передається повітряно-крапельним шляхом, не має стосунку до захисту комп’ютера, та й загалом нічим вам не зашкодить. Навпаки, його місія – привернути увагу до продукту, компанії чи безпосередньо до чиєїсь персони у цікавій та невимушеній формі. Вірусний ролик підсвідомо змушує споживача любити ваш продукт. Його головне завдання – у яскравій формі донести ключове повідомлення.

 

Секрет успіху – в ідеї. Ролик повинен містити унікальну ідею, яка чітко передаватиме ваше повідомлення й стане цікавою для глядача настільки, що він захоче нею поділитись. Варто тонко й ненав’язливо доносити повідомлення до глядача. Відверто рекламні ролики не користуються широкою популярністю та викликають меншу довіру.

 

Особливість вірусного відео як маркетингового інструменту в тому, що воно включає не лише візуальну, але й звукову та текстову складові, які доповнюють одна одну та створюють передумови для кращого запам’ятовування.

 

Шанси відеоролика набути вірусного ефекту зростають, якщо він:

 

- вражає та захоплює

 

- смішить

 

- є корисним та унікальним

 

- є неоднозначним та провокативним.

 

Теми гумору та сексу у відеороликах регулярно доводять свою ефективність. Тривалість ролика не повинна перевищувати дві хвилини. Що коротшим буде ролик, то менше він утомить глядача, який, можливо, схоче подивитися ще щось подібне.

 

Хоч яким цікавим та якісним є відео, не варто сподіватись, що воно отримає тисячі переглядів відразу після розміщення в інтернеті. Винятком може бути чорний піар або надзвичайно провокативні ролики. Після оприлюднення розпочинається етап посіву контенту, який є головним у процесі донесення вірусного ролика до цільової аудиторії.  

 

Спершу варто підготувати профіль до нового відео, оптимально наповнити його ключовою інформацією, залучаючи користувачів, і отримати певний рівень довіри. Потім слід розповісти про  ролик. Тут на допомогу прийдуть соціальні медіа, які є чи не головним каналом поширення контенту. Надзвичайно важливу роль відіграють блогери та лідери громадської думки у соцмережах, яких не слід оминати увагою. Варто подбати про позитивні відгуки вже з перших переглядів – вони будуть удалим стартом для вірусного поширення вашого ролика.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thinkbigsites.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду