5 смертних гріхів блогера-початківця

00:00,
16 Травня 2011
1370

5 смертних гріхів блогера-початківця

00:00,
16 Травня 2011
1370
5 смертних гріхів блогера-початківця
Чого необхідно уникнути на початку, аби згодом ваш блог не зайшов у глухий кут.

Смертних гріхів повинно бути сім, але ви, либонь, зможете додати до цього переліку ще два, щойно почнете вести свій блог. Пропоную вам топ-п’ятірку речей, яких слід уникнути за будь-яку ціну, якщо ви серйозно ставитесь до свого блогу. А без серйозного ставлення успіх у цій справі, як і в будь-якій іншій, просто неможливий.

 

Відсутність підготовки

Розпочинаючи вести блог, не уникнути підготовчої роботи. Що і для кого ви збираєтесь писати – головні питання, на які слід дати відповіді. Що вже роблять інші з цієї теми? Що ви можете додати до неї? Вивчіть свою ринкову нішу і зрозумійте, чим хочете відрізнятись від інших.

 

Структура та організація

Блог – це систематизована інформація. Люди не мають часу розбиратись у тому, якою була ваша логіка у виборі структури блогу, його рубрик та тегів. Зробіть усе чітким і зрозумілим із першого погляду. Продумайте навігацію (меню) і додаткові способи знайти у вашому блозі найцікавіше. Не навантажуйте сторінку з текстом допису зайвою інформацією.

 

Просування та реклама

Поширена помилка – відсутність просування та реклами свого блогу. Мало написати класний текст, його треба наблизити до якомога більшої кількості потенційних читачів. Отже, починайте працювати в соціальних мережах із першого дня. Твітер і фейсбук – ваші головні інструменти. Розшукайте тематичні форуми і надавайте їхній аудиторії посилання на свої нові матеріали.

 

Нерегулярність публікацій

Багато блогерів починають писати щодня. Згодом темп знижується, й нові пости з’являються вже щотижня. Потім стають епізодичними. Я пройшов цей шлях – від 60 постів на місяць до двох, а отже, знаю, про що пишу. Головний висновок: блог – це стаєрська дистанція. Не рвіть на початку, розраховуйте свої сили. Не впевнений, чи буде тут потрібен фінішний ривок, але регулярність і розміреність підуть на користь вам і вашим читачам. І ґуґл це також любить. Тому подумайте про 2-3 пости на тиждень.

 

Увага до коментування

Коментарі є не менш важливими за самі тексти. Коментуйте інших (це гарний спосіб розкрутки власного блогу) й заохочуйте інших до коментування своїх текстів. І будьте уважні до тих, хто коментує вас. Реагуйте на появу коментарів, відповідайте на них, дякуйте своїм дописувачам. Не буде великою помилкою сказати, що ви пишете новий пост лише як привід для дискусії. Дискусія – це вогнище, яке треба підтримувати. Ваш пост – це папір, який ви заклали під вогнище, щоб його запалити, тож додавайте коментарі, щоб підтримувати полум’я.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
bookoflouis.files.wordpress.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду