Що говорять лідери світових IT-корпорацій про приватність в інтернеті

00:00,
5 Серпня 2011
1581

Що говорять лідери світових IT-корпорацій про приватність в інтернеті

00:00,
5 Серпня 2011
1581
Що говорять лідери світових IT-корпорацій про приватність в інтернеті
Питання приватності в інтернеті завжди було відкритим – так чи інакше, практично все опубліковане у соціальних мережах, блогах, на особистих сторінках індексується пошуковими системами і може вплинути на реальне життя сучасної людини. Наприклад, ні для кого не секрет, що європейські та американські роботодавці практикують аналіз інтернет-діяльності потенційних співробітників з метою виявити «приховані» факти біографії, що можуть, на їх думку, в подальшому вливати на виконання професійних обов’язків. Портал Slon.ru публікує підбірку висловлювань лідерів найбільших світових hi-tech-корпорацій стосовно такого поняття як приватність у інтернеті.  

«Якщо ви робите щось таке, що вам хотілося б від усіх приховати – вам краще цього взагалі не робити. Реальність така, що пошукові машини, і Google включно, дійсно зберігатимуть цю інформацію певний проміжок часу – і це необхідно. Наприклад, у США мі всі підпорядковуємося закону Patriot Act,  і, можливо, така інформація знадобиться уряду. В майбутньому людям після досягнення зрілого віку доведеться змініти реальне ім’я, щоб все те, що вони встигли залишити в інтернеті, коли були підлітками, не асоціювалося з ними у подальшому», – Ерік Шмідт, Google.

 

«Люди звикли не просто ділитися більшою кількістю різноманітної інформації, але й роблять це більш відкрито, із більшою кількістю людей. Соціальна норма за цей час зазнала змін. Люди не розраховують на таке ж суворе дотримання принципів конфіденційності, як і раніше, і навіть не потребують цього. Свою місію з підтрики системи ми вбачаємо у постійному оновленні та введенні іновацій, що відображають зміни соціальних норм», – Марк Цукерберг, Facebook.

 

«Ми ні за ким не слідкуємо. Інформація, що циркулює у ЗМІ – це неправда. Однак, якщо подивитися на світ очима професійних захисників приватної інформації, у цьому може бути звинувачений будь-який сервіс, що працює із даними користувачів», – Стів Джобс, Apple.

 

«Завдання сервісів, подібних до нашого – зберігати інформацію користувачів. Вона не повинна потрапити до рук зловмисників, не повинна стати публічною, вона не може опинитися у руках тих, хто використає її із зловмисною метою. Але будь-яка інформація, навіть приватна, це кров інтернету, без неї він не зможе жити та розвиватися», – Джеф Безос, Amazon.

 

«Існують різні рівні захисту приватної інформації користувачів. У нашому випадку є непорушні правила. Те, що говорять або пишуть у чаті користувачі Skype, знають тільки вони та їх співрозмовники. Ні ми, ані будь-хто інший, не маємо доступу до цієї інформації. Однак, якщо ми будемо працювати з рекламою, інформація, котру довірить нам сам користувач, безумовно, може надаватися рекламодавцям для проведення якісних рекламних кампаній», – Тоні Бейтс, Skype.

 

«Все, що стосується приватності – це святе. Бути розробником браузерів – надзвичайна відповідальність. Що б у нас не просили, ми завжди повинні бити по руках – не можна, не можна, не можна. У кожній новій версії ми впроваджуємо нові інструменти захисту приватної інформації. Ніякого відстеження не повинно існувати, навіть найнешкідливішого, з комерційними цілями», – Гері Ковач, Mozilla.

 

«Як серйозна та відповідальна організація, ми уважно ставимося до питань приватності. Важливо розуміти, що і самі користувачі несуть відповідальність за зберігання приватної інформаціх. Користувачі самі визначають межі дозволеного. Іноді ми не в змозі завадити їм, коли вони залишають у мережі більше, аніж варто було б», – Стів Балмер, Microsoft.

 

За матеріалами Slon.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду