Фагот прочитав відкриту лекцію про медіа

00:00,
25 Лютого 2012
1293

Фагот прочитав відкриту лекцію про медіа

00:00,
25 Лютого 2012
1293
Фагот прочитав відкриту лекцію про медіа
Музикант, фронтмент гурту «Танок на майдані Конго» Фагот (Олег Михайлюта) став гостем відкритої лекції «Медіа: на чиєму боці правда?», яка була організована Незалежною асоціацією телерадіомовників та пройшла в харківській книгарні «Є».

Тема лекції – роль та вплив медіа, вміння розрізняти об’єктивну та правдиву інформацію від «джинси» та провокації.  Розповідав Фагот насамперед про те, чим для нього є інформація, яку він щодня черпає з мас-медіа. Фагот не став розповідати, які електронні версії видань у нього в щоденних закладках. На його думку, це велика відповідальність, стверджувати молодим людям, що одні пишуть добре, а інші – гірше. Фагот переконаний, що у всьому потрібно шукати золоту середину, а вона ховається в аналізі і «добрих», і «поганих» медіа.

Свої відносини з медіа Фагот описав так: скільки б про нього і про ТНМК не писали і не знімали, у нього ніколи не було ситуацій, коли після виходу якогось матеріалу він думав «Боже, що ж вони написали» і рвав на собі волосся.

На лекції Фагота було людно
 

Музикант пожалкував, що сьогодні практично не існує спеціалізованих медіа, які б професійно писали чи говорили про музику. «З точки зору музиканта, на великому екрані немає по-справжньому великої програми про музику. Програми з хорошим музичним смаком. А мені б дуже хотілося, щоб вона з’явилася, але це має бути програма особистості, яка може цікаво, авторитетно розповідати про свої музичні смаки, про музичні тенденції у світі. Це була б супер рейтингова програма, такі проекти іміджеві, вони піднімають рейтинги каналів. Я сподіваюся, що колись один із топових українських каналів до цього такий дійде» - зауважив Фагот.

Про програму «Музика для дорослих з Марічкою Бурмакою», яка виходить на каналі ТВі, спитаєте Фагот сказав наступне: «Це гарний проект, справді прикольний. Якщо чесно, хотілося б, щоб в ТВі були високі рейтинги, і, думаю, ця програма над цим працює. Але такі програми, мені здається, повинні виходити на перших каналах країни».

Чи справився б музикант, якщо б йому запропонували вести дитячу програму? «З досвіду спілкування із своїм 1,5 річним сином, думаю, для дітей не настільки важливою, що ви хочете їм сказати, головне як. Для мене це зараз важлива тема – знайти правильні методи комунікації з своєю дитиною», – так відповів Фагот на запитання від місцевого порталу Study Planner.

Нагадаємо, що у Фагота період діяльності і по інший бік телевізійної камери – з 1994 по 1996 рік він був ведучим програми «RAP-обойма», яка виходила на тодішньому каналі УТ-3. Це була перша на теренах колишнього СНД програма про хіп-хоп культуру. А розпочала вона своє існування доволі випадково. «В молодіжному таборі я познайомився з однією дівчиною, поділився з нею планами про те, що хочу свою телевізійну програму, а вона каже «прикольно, у мене є знайомі, які мають свою студію, давай я тебе познайомлю з ними». І так у мене з’явилася своя програма» - розповів Фагот. (одна із програм «RAP-обойма» - http://www.youtube.com/watch?v=LdJQUKZpGHYMS).

Фото надані Незалежною асоціацією телерадіомовників.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фагот / НАМ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду