У Харкові проводять тренінги для регіональних журналістів

00:00,
2 Квітня 2012
1501

У Харкові проводять тренінги для регіональних журналістів

00:00,
2 Квітня 2012
1501
У Харкові проводять тренінги для регіональних журналістів
В 2012 році у Харкові за ініціативи інформагентства «STATUS QUO» стартував некомерційний проект «Практична журналістика» − серія майстер-класів для регіональних журналістів від відомих київських колег.

Перший семінар-тренінг на тему «Журналістика нового часу» в січні провів головний редактор каналу ТВі Віталій Портников. На другій зустрічі в лютому телеведучий і журналіст Костянтин Стогній розповів про особливості роботи ЗМІ з правоохоронними та силовими структурами.

У березні журналісти з Харківської, Донецької та Луганської областей взяли участь у тренінгу з особливостей виробництва теле- і радіоновин від Андрія Куликова, ведучого ток-шоу «Свобода слова» на ICTV.

Ініціатор проекту, головний редактор харківського інформагентства «STATUS QUO» Олена Конопля розповідає, що керівники харківських ЗМІ, будучи одночасно колегами і конкурентами, сходяться в одному: найбільша проблема «застою» в регіональній журналістиці − в самих журналістах. «У багатьох з них, як у молодих, так і більш досвідчених, часто відсутня мотивація для роботи. Багато хто не може зрозуміти, що журналіст − поняття «цілодобове», своєю професією треба жити, щоб домогтися поваги та професійно відбутися. Крім відсутності мотивації, є проблема професійного рівня журналістів. Молодь, яка закінчила вищий учбовий заклад, іноді непогано підготовлена ​​теоретично. Але теорія і практика − різні речі. Редакції втомилися від практикантів, чий рівень практичних знань нульовий, але при цьому немає бажання вчитися у більш досвідчених колег. А талановиті харківські журналісти масово їдуть працювати в ЗМІ Києва і Москви », − відзначає Олена Конопля.

«У регіональних ЗМІ працюють дуже професійні люди, але слабка матеріальна база і низький рівень зарплат часто роблять продукт місцевих телекомпаній неконкурентоспроможним у порівнянні з національними ЗМІ. Доки не буде проведена віртуальна структуризація ринку − Київ буде забирати кращі кадри. Щоб зберегти людей на місцях, потрібна хоча б приблизна матеріальна рівність», − зауважує телеведучий Андрій Куликов.

Теми та імена спікерів проекту редактори харківських ЗМІ визначають колегіально. «Раді, що жоден потенційний тренер не відмовився приїхати до Харкова на один день і поділитися досвідом, провести «розбір польотів» і відповісти на запитання», − додає головред «STATUS QUO».

4-годинні тренінги у Харкові проводяться щомісяця. Під час тренінгів організатори забезпечують онлайн-відеотрансляцію для ЗМІ з інших регіонів.

Найближчий тренінг відбудеться 26 квітня. Його спікером стане директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко, який розповість про особливості роботи інформаційного агентства.

Контакти для ЗМІ, які бажають відправити своїх співробітників на тренінги:

training.sq@gmail.com, Олена Конопля.

Для отримання посилання на відеотрансляцію тренінгу з можливістю задати тренеру питання необхідно також надіслати заявку на адресу training.sq @ gmail.com.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Практична журналістика»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду