«Честь професії»-2012: у трьох номінаціях переміг журналіст «1+1», а Костянтин Усов отримав спеціальний приз

00:00,
27 Квітня 2012
2174

«Честь професії»-2012: у трьох номінаціях переміг журналіст «1+1», а Костянтин Усов отримав спеціальний приз

00:00,
27 Квітня 2012
2174
«Честь професії»-2012: у трьох номінаціях переміг журналіст «1+1», а Костянтин Усов отримав спеціальний приз
Одразу у трьох номінаціях цьогорічного конкурсу «Честь професії» переміг журналіст телеканалу «1+1» Денис Данько. А Костянтин Усов (канал ТВі) за фільм «Тюрма №1» отримав спеціальний приз журі у позаконкурсній програмі.

26 квітня 2012 відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ІІІ конкурсу професійної журналістики «Честь професії 2012». Організатори конкурсу  Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) та Незалежна Асоціація Телерадіомовників (НАМ).

  

«Ми пишаємось тим, що український Пулітцер, який ми будуємо вже третій рік поспіль за підтримки партнерів, отримав визнання у професійному середовищі. Про це красномовно свідчить кількість поданих робіт – більші півтисячі! Надзвичайно приємно вітати переможців, адже заохочення та визнання – найпотужніші мотиватори для творчих людей, які щоденно виконують надзвичайно важливу соціальну місію. Обіцяємо докладати зусиль у подальшому, щоб країна краще знала своїх героїв, а герої отримували належне визнання і у професійному середовищі, і у суспільстві»,  заявив на відкритті церемонії Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП.

Катерина М’ясникова, виконавчий директор НАМ наголосила на тому, що для організаторів конкурсу «неабияк важливо,  що в цьогорічному конкурсі переможцями стали представники різних медіа». Так, серед нагороджених – представники  преси і телебачення,  загальнонаціональних каналів та видань і регіональних ЗМІ. «Це означає, що конкурс  став загальнопрофесійним, а це відповідає принципу, закладеному в основі конкурсу – журналістика повинна бути професійною та якісною скрізь, не залежно від масштабу та типу ЗМІ. Важливо, що цьогорічний конкурс зміг відзначити переможців не лише повагою колег, кришталевими стеллами та дипломами, а  й грошовою премією та корисними і сучасними призами»,  заявила вона.

Цього року на конкурс було подано 509 робіт, що перевищує сумарну кількість робіт, які зібрали разом перший і другий Конкурси «Честь Професії» (370 робіт).

395 робіт були отримані організаторами від учасників в п’яти основних номінаціях:

«Кращий матеріал з громадською позицією» – 120 робіт,

«Краще подання резонансного матеріалу» – 80 робіт,

«Краще журналістське розслідування» – 65 робіт,

«Краще подання складної теми» – 92 роботи,

 «Надія журналістики» 38 робіт.

86 робіт були подані учасниками до двох спеціальних номінацій:

«Зупини корупцію» (за підтримки Світового банку)  35 робіт,

«Сталий (збалансований) розвиток: Шлях України» (за підтримки Представництва Програми розвитку ООН в Україні)  51 робота.

Також 28 учасників були претендентами на спеціальні призи за висвітлення теми: «Підприємництво нового покоління» за підтримки компанії «Емвей Україна».

Переможцями конкурсу «Честь професії 2012» стали:

Номінація «Краще журналістське розслідування»  Денис Данько, Студія 1+1, за роботу «Київський зоопарк».

Номінація «Надія журналістики» Катерина Полякова, Незалежний студентський портал Запоріжжя «Пороги», за роботу «Запорізький студентський гуртожиток: жити всередині, але проти правил».

Номінація «Краще подання резонансного матеріалу» Анна Кузюта, ZIK-TV  (м. Львів), за роботу «Програма «Правокація». Мажори. Все дозволено».

Номінація «Кращий матеріал із громадською позицією» − Тарас Зозулінський, за роботу «Жорстока правда із-за грат».

Номінація «Краще подання складної теми» − Денис Данько, Студія 1+1, за роботу «Туберкульоз в Україні».

Номінація «Сталий (збалансований) розвиток: Шлях України» − Наталія Вареник, «Дзеркало тижня», за роботу «Екоринок: чи допоможе закон нагодувати дорогою, але ситною продукцією?».

Номінація «Зупини корупцію»  Денис Данько, Студія 1+1,  за роботу «Солдати на продаж».

Головний спеціальний приз за висвітлення теми «Підприємництво нового покоління» отримав Максим Біроваш, журнал «Кореспондент» за роботу «Доїльний апарат».

Спеціальним призом журі у позаконкурсній програмі нагороджено Костянтина Усова, канал ТВі, за фільм «Тюрма №1».

Денис Данько переміг одразу у трьох номінаціях

Катерина Полякова стала надією журналістики

Анна Кузюта найкраще представила резонансний матеріал

Тараса Зозулінського відзначили за його громадянську позицію

Оцінювало конкурсні роботи експертне журі у складі головних редакторів всеукраїнських друкованих та інтернет ЗМІ, редакторів телеканалів, провідних журналісти та керівників медійних проектів, а саме:

  1. Вахтанг Кіпіані (журналіст, керівник проекту «Історична правда»)
  2. Олена Притула (головний редактор інтернет-видання «Українська правда»)
  3. Андрій Куликов (ведучий програми «Свобода слова на ICTV»)
  4. Савік Шустер (журналіст, ведучий, президент «СавікШустерСтудії»)
  5. Віталій Портніков (головний редактор телеканалу ТВі)
  6. Зураб Аласанія (засновник ІА «Медіа-порт»)
  7. Отар Довженко (журналіст, викладач кафедри журналістики Українського Католицького Університету)
  8. Олекса Шалайський (керівник проекту «Наші гроші»)
  9. Валентина Самар (директор Центру журналістських розслідувань, Сімферополь)

Крім основного складу журі, у спеціальних номінаціях роботи оцінювало додаткове журі: в номінації «Сталий (збалансований) розвиток: шлях України»  представники Програми розвитку ООН в Україні Юлія Щербиніна, Гаспар Бергман та Євгеній Зеленко; в номінації «Зупини корупцію»  представники «Світового банку» Віктор Заблоцький та Дмитро Деркач.

Роботи-претендентів на отримання спеціального призу за висвітлення теми «Підприємництво нового покоління» від компанії Amway оцінювала Олена Якимчук, представник компанії.

Цього року, крім традиційної стелли конкурсу, дипломів та призів від спонсорів, переможці в основних номінаціях отримали сертифікат на грошову премію у розмірі $ 1 тис.

Конкурс «Честь професії» проводиться УАВПП та НАМ уже втретє за підтримки постійного партнеру Українського медійного проекту «У-Медіа», що здійснює Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Також дивіться: «Честь професії-2011» та «Честь професії-2010»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду