Великий Брат стежить за тобою у Facebook. I в Twitter

00:00,
24 Червня 2012
1132

Великий Брат стежить за тобою у Facebook. I в Twitter

00:00,
24 Червня 2012
1132
Великий Брат стежить за тобою у Facebook. I в Twitter
Американська сатирична газета The Onion нещодавно заявила, що Facebook – проект ЦРУ, пише New Scientist.

«Наші мрії збулись! Після стількох років таємного контролю громадскості... Це щастя для ЦРУ», – цитувала The Onion вигаданого директора ЦРУ.

«Директор» був у захваті від того, що тепер люди самостійно і з власної волі (!) викладають у Facebook фото своїх дітей, інформацію про себе, своє ставлення до політиків, президента, детальну інформацію про свої вподобання у їжі, які чоловіки/жінки їм подобаються та який вигляд мають їхні домашні улюбленці.

Facebook містить такі деталі, яких раніше навіть і не було у досьє ЦРУ на ту чи іншу людину, додає він.

Отже, при правильному використанні подібна інформація – із знанням особистих деталей – може стати інструментом впливу на людину.

New Scientist зауважує, що сатирична публікація The Onion – якраз той випадок, коли у жарті є частина жарту.

Facebook має вже близько мільярду користувачів, більшість з них щоденно пишуть пости, подібне відбувається у Twitter, а за допомогою геолокаційного  Foursquare користувачі навіть повідомляють своє місцезнаходження. У соціальних мережах і блогах можна відслідковувати суспільно-політичні настрої, що важливо для американського уряду, відзначає журнал.

New Scientist додає, що онлайн-балачки можуть допомогти прогнозувати результати виборів, а також цікавлять уряд США як інструмент оцінки міжнародного іміджу Америки.

Американські військові давно міркують у цьому напрямку. У 2007 році компанія Lockheed Martin виграла контракт на $27 млн., який передбачав створення системи WISDOM (Web Information Spread Data Operations Module), що аналізує повідомлення на новинних форумах, блогах та у соціальних мережах.

Військові аналітики давно використовують її у Центральній та Південній Америці, а також у Тихоокеанському регіоні. Нещодавно розробники отримали додаткові $9 млн. на модернізацію софту.

ФБР веде переговори із постачальниками подібного програмного забезпечення, а Департамент національної безпеки такою вже користується, резюмує New Scientist.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду