Сергій Булаєв: «Мобільні додатки потрібно робити не для цільової аудиторії – а під конкретні ситуації»

00:00,
20 Липня 2012
1029

Сергій Булаєв: «Мобільні додатки потрібно робити не для цільової аудиторії – а під конкретні ситуації»

00:00,
20 Липня 2012
1029
Сергій Булаєв: «Мобільні додатки потрібно робити не для цільової аудиторії – а під конкретні ситуації»
У рамках серії інтерв’ю з відомими діячами рунету Forbes поспілкувався із автором додатку «Купи батон!» і засновником компанії Skript Сергієм Булаєвим, котрий розповів про своє бачення ринку мобільних додатків.

Важливим елементом мобільного додатку є його дизайн, який, крім «візуальних приємностей», тісно пов’язаний з функціоналом, вважає Сергій Булаєв.

«Перш за все, розробка мобільних додатків йде від дизайну. Якщо щось змінюєш у дизайні, це може викликати дуже серйозні зміни в програмуванні. Якщо в вебі ми звикли все робити на прототипах, а потім все це доробляти, тому що верстку змінити неважко, то в IOS це не працює. Там з дизайном треба бути дуже обережним, продумувати його з самого початку. Тим більше, від дизайну в IOS багато залежить, тому що люди звикли до красивих і зручним програм», – говорить він.

Крім цього, на думку засновника Skript, краще якщо у мобільного додатку буде вузька аудиторія –  проте сам додаток буде вийнятково добре вирішувати завдання, для якого він і був створений.

«Я вважаю, що важливо робити продукти не під якісь цільові аудиторії, а під конкретні ситуації», – відзначив Булаєв.

Коли розробники створюють додаток із мінімальним набором функцій, проте більш чітко його позиціонують, це дозволяє відібрати у «великих гравців» незначну ринкову частку, зауважує співрозмовник Forbes. Великі компанії не звертають на це увагу, і розробники таких додатків можуть поступово закріпитися у непоганій ринковій ніші.

Серед важливих моментів, на які потрібно звернути увагу розробникам додатків Булаєв відзначає також створення якісної локалізації та аналіз масових потреб.

Щодо останнього, засновник Skript навів приклад з додатками-ліхтариками для iPhone. «У iPhone немає рідного додатку ліхтарика, хоча спалах можна увімкнути у відеорежимі, і він буде постійно світити. Наскільки я знаю, у App Store більше 10 тис. додатків-ліхтариків», – пояснив він.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Булаєв / Forbes
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду