Які кольори найчастіше шукають українці у «Яндекс»? [дослідження]

00:00,
20 Вересня 2012
6056

Які кольори найчастіше шукають українці у «Яндекс»? [дослідження]

00:00,
20 Вересня 2012
6056
Які кольори найчастіше шукають українці у «Яндекс»? [дослідження]
Щотижня мешканці України задають пошуковику «Яндекс» 300 тис. запитів із назвами кольорів, це близько 0,3% від усіх запитів українців, повідомляється у Yandex Blog.

Найчастіше кольори зустрічаються в назвах організацій, фільмів, музичних гуртів і популярних туристичних місць. Наприклад, «белый ветер цифровой», «красный куб», «белый тигр 2012 смотреть онлайн», «черная лагуна», «красная шапочка», «черное море», «желтые воды» тощо.

Загалом українці найбільше полюбляють білий колір, відзначає «Яндекс», хіба що у Донецьку популярніший червоний, а в Одесі та на Західній Україні – чорний. Трохи менше поширений зелений.

Частка кольорів у запитах, %:

Цікаво, що на Західній Україні зі словом «сірий» шукають вовка у різних компаніях – з Іваном Царевичем, Іллею Муромцем і Дідом Морозом. У Криму серед найпопулярніших запитів є варення із зелених грецьких горіхів, в Одесі – оранжевий апельсин, а в Харкові – кіно про льотчиків «Червоні хвости».

Теми найпопулярніших кольорорих запитів українців:

Докладні цифри щодо кожного регіону є на сторінці досліджень.

У дослідженні враховувалися запити запити українською та російською мовами з назвами семи кольорів веселки (червоний, оранжевий, жовтий, зелений, блакитний, синій і фіолетовий), а також трьох ахроматичних кольорів (чорний, білий, сірий). Дослідження проводилося у Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Одеській, Харківській областях, АР Крим і Західній Україні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Desktopedia
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду