Американська телевізійна аудиторія продовжує втрачати молодих глядачів [дослідження]

00:00,
1 Жовтня 2012
2352

Американська телевізійна аудиторія продовжує втрачати молодих глядачів [дослідження]

00:00,
1 Жовтня 2012
2352
Американська телевізійна аудиторія продовжує втрачати молодих глядачів [дослідження]
Про тенденцію повідомляє дослідницька компанія Pew Research Center.

Теза про втрату популярності друкованих ЗМІ обговорюється давно – проте останнє дослідження Pew Research Center вказує і на той факт, що інтернет, смартфони та планшети поступово відвойовують аудиторію – особливо молоду – і у телебачення також.

Як відзначає Pew Research Center, лише 34% людей віком до 30 років можуть сказати, що дивилися вчора новини на телевізійних каналах. При цьому ще в 2006 році новини по ТБ дивилися 49% молодих людей, відзначають дослідники.

Локальні телевізійні новини у 2012 році регулярно дивляться 28% людей віком до 30 років. У 2006 році ця частка складала 42%. Все більш впливовою стає тенденція отримувати новини через соціальні мережі, зауважує Pew Research Center.

Pew Research Center також наводить цифри щодо популярності друкованих видань: сказати «я вчора читав друковану газету» у 2002 році могли 41% респондентів, у 2012 – 23%; «вчора я читав друкований журнал» в 2002 році повідомили 23%, в 2012 – 17%; зауважили «так, я вчора читав друковану книгу» в 2002 році 34% респондентів, в 2012 – 30%.

Вагома частина читачів топових видань розповіли, що читають їх переважно у онлайн-форматі, відзначають дослідники. Так, 55% постійних читачів The New York Times розповіли, що читають газету переважно на комп’ютері або смартфоні чи планшеті. Цю ж тенденцію відзначили 44% постійних читачів The Wall Street Journal та 48% постійних читачів USA Today.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
David Brabyn / Сorbis
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду