Генеральний прокурор заборонив публікувати листи принца Чарльза до міністрів

00:00,
17 Жовтня 2012
1328

Генеральний прокурор заборонив публікувати листи принца Чарльза до міністрів

00:00,
17 Жовтня 2012
1328
Генеральний прокурор заборонив публікувати листи принца Чарльза до міністрів
На думку генерального прокурора Великобританії Домініка Гріва, листи можуть зашкодити політично нейтральній репутації принца Чарльза.

Домінік Грів (Dominic Grieve) скористався своїм правом накласти вето та заборонив публікацію листування між принцем Чарльзем та міністрами з попереднього лейбористського уряду. Переписка тривала сім місяців і складається з 27 листів. Грів відзначив, що ці листи «дуже особисті» та містять «особисті погляди і переконання принца», повідомляє The Guardian.

Прокурор наклав вето після того, як минулого місяця суд Великобританії прийняв рішення дозволити публікацію, бо громадськість має право знати, як принц прагнув змінити політику уряду.  Тоді 7 урядових відділів і міністерств, які виступали проти публікації,  програли судовий процес.

Однак тепер листи таки залишаться таємницею. На думку генерального прокурора, їх оприлюднення може справити враження,  що спадкоємець престолу не згоден з деякими аспектами політики нинішнього уряду і що він підтримує конкретну політичну партію.

«На мою думку, це листування було частиною підготовки Принца стати королем. Листуючись з міністрами, принц сподівався, що листування буде конфіденційним. Публікація переписки може перешкодити принцу виконувати свої обо’язвки, якщо він стане королем», - сказав Грів.

Громадські організації, які захищають доступ до інформації, обурені таким рішенням. Зокрема, Грехем Сміт (Graham Smith), директор асоціації Republic, яка відстоює прозорість королівської участі у політиці, сказав: «Він точно має, що приховувати». Грехем не погоджується зі словами прокурора і не вважає, що приховування листів буде на користь громадськості, оскільки народ має право знати, як Принц хотів впливати на уряд.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Telegraph
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду