Google може вилучити сайти французьких ЗМІ з пошукової видачі

00:00,
19 Жовтня 2012
1200

Google може вилучити сайти французьких ЗМІ з пошукової видачі

00:00,
19 Жовтня 2012
1200
Google може вилучити сайти французьких ЗМІ з пошукової видачі
Компанія погрожує вилучити сайти французьких медіа з пошуку, якщо влада країни не відмовиться від ініціативи запровадити податок на деякі сторінки в інтернеті.

Видавці французьких газет ініціювали законопроект, який зобов’язує Google та інші пошукові системи платити за кожне посилання на контент у ЗМІ.

Згідно із законопроектом пошукові системи, що індексують контент сайтів у межах країни, повинні будуть ділитися прибутком від рекламних оголошень, які вони зазвичай показують разом із результатами пошуку. Французький міністр культури Орелі Філіппетті (Aurelie Filippetti) також підтримує цю ідею.

Як повідомляє BBC, Google надіслала листа у декілька міністерств Франції,  в якому зазначено, що подібний закон  «ставить під загрозу саме існування пошукової системи». У листі також написане попередження: якщо закон приймуть, то всі французькі сайти, за індексацію яких потрібно платити, будуть вилучені із пошукової видачі Google.

Раніше компанія заявляла, що таке рішення зашкодить інтернету, користувачам та новинним сайтам, які отримують трафік від пошукових систем. Щомісячно з Google на сайти французьких ЗМІ здійснюється 4 мільярди переходів.

Останніми місяцями у Google виникають проблеми з європейськими регуляторами, які вимагають від компанії змінити політику приватності. Ініціатором висловлення претензій до Google була саме Франція – ще у березні Французька національна комісія громадянських свобод (CNIL) від імені  європейських регуляторів надіслала листа гендиректору Google Ларі Пейджу. У листі комісія просила відповісти на ряд питань щодо використання приватної інформації інтернет-користувачів. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
companion
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду