У Києві відбулась четверта щорічна конференція журналістів-розслідувачів

00:00,
10 Грудня 2012
1374

У Києві відбулась четверта щорічна конференція журналістів-розслідувачів

00:00,
10 Грудня 2012
1374
У Києві відбулась четверта щорічна конференція журналістів-розслідувачів
Автори:
8-9 грудня близько 100 журналістів взяли участь у конференції  «Журналістські розслідування в Україні та Європі: досягнення, проблеми та перспективи розвитку».

Конференцію традиційно організував Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) за підтримки проекту «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк. У ній взяли участь журналісти-розслідувачі із національних та регіональних ЗМІ, а також представники  спеціалізованих агентств і проектів (зокрема, «Наші гроші», «Свідомо», Слідство.інфо, «Pravda.in.ua», Рівненське агентство журналістських розслідувань, Кримський центр журналістських розслідувань, Севастопольский ЦЖР, Миколаївський ЦЖР). Також серед учасників були журналісти з Росії, Молдови і Таджикистану. 

«Наша мета – за допомогою таких конференцій сформувати стійку мережу журналістів-розслідувачів, які будуть один одному допомагати, будуть триматися разом та обмінюватися досвідом»,  сказала Катерина Лаба, виконавчий директор ІРРП, під час дискусії, присвяченій нетворкінгу журналістів.

На конференції також виступили представники міжнародних організацій-донорів, зокрема Вейн Шарп («У-Медіа» Інтерньюз Нетворк), Лілія Баран (Міжнародний фонд «Відродження»), Хенрік Кауфхольц (Центр підтримки журналістських розслідувань у Східній Європі «Scoop»).  

«В Україні є дуже багато гарних журналістів, з гарними ідеями,  сказав Хенрік Кауфхольц. – Все, що їм потрібно, щоб хтось їх трішки підштовхнув та створив ресурси для роботи. Я бачу, що  якість матеріалів зростає з кожним днем».

В рамках дводенної  конференції відбувся ряд дискусій та майстер-класів за участі провідних журналістів, в тому числі на тему розслідування політичних кампаній, розслідування у сфері суспільних фінансів, а також громадського здоров’я, екології, захисту прав споживачів. Окремі секції були присвячені використанню нових медіа та роботі з базами даних: майстер-клас провів Пол Майерс (ВВС, Лондон),  про візуалізацію масивів інформації розповідав  Олександр Акименко (Forbes.ua).  

Як відзначили організатори, п’ята конференція має відбутися наступного року, також на 2013 рік запланована Глобальна конференція з розслідувальної журналістики (Global Investigative Journalism Conference), що минулого року приходила у Києві. Глобальна конференція-2013 відбудеться у Ріо-де-Жанейро. Як сказала Катерина Лаба, ІРРП буде шукати можливість та засоби, аби допомогти хоча б декільком українським журналістам взяти участь у цьому заході.      

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
IRPP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду