Оргкомітет конкурсу «Честь професії» запровадив спецномінацію «Кращий матеріал про захист прав людини в Україні»

00:00,
15 Лютого 2013
1399

Оргкомітет конкурсу «Честь професії» запровадив спецномінацію «Кращий матеріал про захист прав людини в Україні»

00:00,
15 Лютого 2013
1399
Оргкомітет конкурсу «Честь професії» запровадив спецномінацію «Кращий матеріал про захист прав людини в Україні»
Про запровадження спеціальної номінації повідомляється на сайті конкурсу.

Спеціальна номінація на кращий матеріал за тематикою захисту прав людини в Україні заснована у 2013 році Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки посольства Великобританії в Україні.

Критерії номінації:

– професійна якість матеріалу;

– глибина розкриття правозахисної тематики;

– зрозумілість та ефективність викладення матеріалу для читача;

– повнота інформації, зручність інформації у використанні;

– актуальність та наявність конкретних прикладів вирішення проблем.

«Вона є особливою, адже попри гарантії Конституції України щодо забезпечення прав та свобод громадян згадування про їхні порушення в ЗМІ та в різноманітних звітах як громадських організацій так і міжнародних організацій за останні декілька років стають все частішими. Підтвердженням цього є той факт, що за кількістю скарг, що знаходяться на розгляді в Європейському суді з прав людини, Україна посідає п’яте місце в Європі», – характерирує номінацію оргкомітет конкурсу.

Метою номінації є відзначення журналістських матеріалів, котрі виявляють системні проблеми у сфері захисту та забезпечення прав людини в державі, та пропонують вирішення ситуації, що склалася.

До участі запрошуються всі, хто професійно займається журналістикою в Україні – без обмежень за віком, типом ЗМІ (преса, телебачення, радіо, інтернет), жанром і області журналістики, регіоном роботи і проживання. Один і той самий журналіст, редакція або третя особа можуть подавати декілька робіт одночасно – обмежень по кількості заявок на участь в конкурсі немає. При цьому на кожну роботу, подану на конкурс, необхідно оформити окрему заявку.

Матеріали на тему захисту прав людини, які подаватимуться на конкурс, повинні бути опублікованими у проміжок часу з 31 березня 2012 року по 31 березня 2013 року.

Висунення номінантів проводиться самостійно журналістами, колективно (роботи на конкурс висуває редакція або видавництво) і від імені третьої особи (фізична особа висуває на конкурс будь-який журналістський матеріал).

Переможець даної номінації отримає усі нагороди переможця конкурсу «Честь професії-2013» (статуетка, диплом і. п.) та планшет iPad від ПРООН та посольства Великобританії в Україні. Фіналісти отримають також почесні відзнаки та сувеніри Представництва ООН в Україні та посольства Великобританії в Україні.

Роботи оцінюватиме журі конкурсу «Честь професії», до складу якого додатково увійдуть експерти Представництва ООН та посольства Великобританії в Україні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Честь професії»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду