Аналітики РІА «Новости»: інфографіка буде інформаційним трендом 2013-2014 років

00:00,
26 Березня 2013
1363

Аналітики РІА «Новости»: інфографіка буде інформаційним трендом 2013-2014 років

00:00,
26 Березня 2013
1363
Аналітики РІА «Новости»: інфографіка буде інформаційним трендом 2013-2014 років
Інфографіка як частина журналістики даних буде трендом 2013-2014 років – однак ЗМІ доведеться навчитися грамотно працювати з цим форматом і готувати аудиторію до сприйняття складних даних, вважають аналітики Центру досліджень РІА «Новости».

У грудні 2012 року Центр досліджень РІА «Новости» ініціював дослідження тенденцій розвитку новинної галузі у Росії. У дослідженні взяли участь медіаексперти і керівники провідних російських ЗМІ, результати дослідження компанія презентувала у вівторок.

Інфографіка як візуальна демонстрація інформації не є новим форматом, зауважують дослідники. «Чому ж зараз всі почали говорити про інфографіку як про нове слово у журналістиці? Поштовхом до розвитку новинної інфографіки стала зростаюча зацікавленість провідних ЗМІ у журналістиці даних», – відзначається у дослідженні.

За словами виконавчого редактора онлайн-версії Russia Beyond The Headlines Всеволода Пулі, інфографіка активно використовується у його ЗМІ – і є одним із пріоритетних мультимедійних форматів. «Вечерняя Москва» також друкує багато інфографіки і планує збільшувати її обсяги й надалі, зауважив генеральний директор газети Олександр Чекшин.

Доцент факультету медіакомунікацій Національного дослідницького університету «Вища школа економіки» Оксана Сілантьєва підкреслює, що інфографіка для онлайн-видання повинна бути не лише наслідуванням модного тренду, але й подаватися у доступному форматі.

«Зараз у мережа наповнилася великими складними схемами, котрі мають гарний вигляд як зображення на А0 – однак не як інтернет-зображення. Поки що рідко трапляється цікава і корисна інфографіка. Зараз це все ще захоплення новим форматом, модний тренд, який не знайшов своїх відмінностей від інших форматів, своєї специфіки, свого місця у комбінації медіа», – зауважує вона.

«Інфографіка як частина журналістики даних, безумовно, буде трендом 2013-2014 років, але ЗМІ слід буде навчитися працювати із цим форматом і виховувати, готувати аудиторію до сприйняття складних даних», – резюмують автори дослідження.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: 123rf.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду