Поліція провела обшук в офісі «ВКонтакте»

00:00,
17 Квітня 2013
1195

Поліція провела обшук в офісі «ВКонтакте»

00:00,
17 Квітня 2013
1195
Поліція провела обшук в офісі «ВКонтакте»
Представники правоохоронних органів повідомили, що обшук пов’язаний з кримінальною справою про наїзд на поліцейського, який стався 5-го квітня.

 У вівторок ввечері петербурзькі слідчі провели обшук центрального офісу «Вконтакте», що розташований у Будинку Зінгера у центрі міста, про це повідомляють «РИА Новости» з посиланням на слідче управління міста. За інформацією ресурсу,   у ході обшуку був вилучений відеосервер із записами з камер спостереження.

Про обшук також повідомив технічний директор ресурсу Микола Дуров на своїй сторінці у соціальній мережі: «Працюємо у будинку Зінгера, тут з’являються двадцять мовчазних чоловіків у шкірянках, схожих на червоних комісарів, зазирають у різні кабінети та щось видивляються….Поки що все цивільно».

Як повідомив ресурс  «Фонтанка.ру»,  обшук також проходив у квартирі, де зареєстрований  Павло Дуров (зараз там проживає його батько).

Інцидент, що став причиною обшуків, відбувся 5-го квітня – у центрі Петербургу білий «мерседес» порушив правила, поліція спробувала його зупинити, однак водій здійснив наїзд на інспектора. Після цього, покинувши машину, він втік.

Про можливу причетність Дурова до інциденту вперше повідомив рух «Синие ведерки». Зокрема, стверджувалось, що за кермом цього автомобіля раніше бачили Дурова, а також це авто використовували співробітники «ВКонтакте» під час флешмобу влітку 2012 року. Однак у прес-службі «ВКонтакте» заявили, що у Дурова немає автомобіля і спростували це звинувачення.

Тиждень тому поліція заявляла, що Дурова не було за кермом автомобіля. 

Сьогодні сайт «Фонтанка.ру» написав, що 14-го квітня постраждалий поліцейський під час впізнання з декількох фотографій схожих чоловіків  вказав на фотографію Дурова, заявивши, що саме він був за кермом. Ресурс вважає, що саме після цього були санкціоновані вчорашні обшуки. Однак офіційної інформації поки що немає.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Amacumara
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду