Для редакцій регіональних медіа запустили настільну онлайн-гру

Для редакцій регіональних медіа запустили настільну онлайн-гру

14:46,
20 Серпня 2019
3080

Для редакцій регіональних медіа запустили настільну онлайн-гру

14:46,
20 Серпня 2019
3080
Для редакцій регіональних медіа запустили настільну онлайн-гру
Для редакцій регіональних медіа запустили настільну онлайн-гру
Автори:
Агенція розвитку локальних медіа, яка розвиває мережу із понад 30 гіперлокальних медіа у різних регіонах України, запустила гру для журналістів та редакцій.

Редакціям сайтів пропонують у форматі настільної гри щотижня готувати матеріали про реформи на місцевому рівні та децентралізацію, отримуючи за це гонорари. Головна ціль гри — заробити щонайбільше за журналістські тексти. Гра триває два місяці, а наприкінці кожна команда отримає ту суму, яку зуміє заробити.

«У нас є контентний проект на всю мережу The City — пишемо про реформи, недореформи, децентралізацію. Корисно, потрібно, але робота рутинна. Щоб додати драйву редакціям, запустили для них гру», — пояснила керівниця Агенції розвитку локальних медіа «Або» Лєра Лауда.

За її словами, до участі в грі на першому етапі залучать лише мережу сайтів The City, а згодом її планують масштабувати.

«Щотижня редакція готує по одному матеріалу обов'язково і ситуативно може брати додаткові теми. Якщо матимемо 15 учасників, то за два місяці отримаємо 120 текстів про реформи в регіонах», — повідомила вона у коментарі «Детектору медіа».

Гра має 88 клітинок із завданнями, бонусами, додатковими можливостями та підніжками. Просуватися, як і в класичних настільних іграх відбувається шляхом кидання кубика. Організатори куруватимуть гру онлайн.

Крім того, Агенція розвитку локальних медіа у вересні запускає гру — «Редакційні батли». У ній можуть брати участь місцеві ЗМІ зі сходу України, які не входять в мережу «Або» та The City. 

«Перед тим «Редакційні батли» протестували на двох наборах наших редакцій. Ми знайшли вже 5 учасників і треба ще стільки ж», — розповіла Лєра Лауда. 

Суть гри проста — розширювати перелік тем і формати подачі інформації в локальних медіа, виконуючи настанови менторів програми і отримувати за це призи.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду