ІМІ оголосив переможців конкурсу «Лови фейк»

ІМІ оголосив переможців конкурсу «Лови фейк»

10:32,
8 Травня 2019
4203

ІМІ оголосив переможців конкурсу «Лови фейк»

10:32,
8 Травня 2019
4203
ІМІ оголосив переможців конкурсу «Лови фейк»
ІМІ оголосив переможців конкурсу «Лови фейк»
Автори:
Конкурс Інституту масової інформації мав три номінації: виявлення фейків, фейкових зображень та неправдивих заяв політиків у медіа.

Мета конкурсу – популяризація якісної журналістики, виявлення фейків, неправдивих заяв політиків та підвищення медіаграмотності населення.

У кожній номінації визначено по три переможці.

  • У номінації “Виявлення фейків у медіа” перше місце посіла Олена Поліщук (м. Житомир). Друге місце – Олександра Рожкован (м. Херсон) та Надія Крапчина (м. Миколаїв), третє місце – Олеся Ланцман (м. Кілія, Одеська область).
  • У номінації “Виявлення фейкових зображень у медіа” перше місце посіла Христина Боровкова (м. Херсон). Друге місце – Олександра Рожкован (м. Херсон) та третє місце – Оксана Пелих (м. Львів).
  • У номінації “Виявлення неправдивих заяв політиків у медіа” перше місце посів Святослав Шпачинський (м. Бердянськ, Запорізька область). Друге місце – Костянтин Філенко(м. Херсон), третє місце – Оксана Пелих (м. Львів).

Нагадаємо, раніше ІМІ пояснював, як визначити та «зловити» фейк. Серед ознак: відсутні чи анонімні джерела; коментарі представників структур, яких не існує; думка чи оцінка подається як факт тощо.

як-розпізнати-фейк

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
imi
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду