Користувачі Facebook зможуть безкоштовно навчатися на курсі MBA

00:00,
28 Жовтня 2010
807

Користувачі Facebook зможуть безкоштовно навчатися на курсі MBA

00:00,
28 Жовтня 2010
807
Користувачі Facebook зможуть безкоштовно навчатися на курсі MBA
Лондонська школа бізнесу і фінансів (London School of Business and Finance, LSBF) і популярна соціальна мережа Facebook у четвер запускають унікальний проект, завдяки якому користувачі Facebook по всьому світу зможуть отримати безкоштовний доступ до лекцій і матеріалів магістерської програми з бізнес-адміністрування (MBA).

 

Завантаживши на комп'ютер додаток LSBF Global MBA, будь-хто з бажаючих зможе прослухати лекції, узяти участь в обговореннях, ознайомитися з конкретними прикладами ведення бізнесу, віртуально «зустрітися» з топ-менеджерами провідних світових компаній, а також поспілкуватися між собою. Загальний обсяг мультимедійних матеріалів, які будуть доступні для ознайомлення, близько 800 годин.

 

Творці проекту розраховують, що за рік до нього приєднаються щонайменше 500 тисяч людей у різних країнах світу. Для тих країн, де доступ до Facebook може бути заблокований, передбачено «страхувальний» варіант ‑ матеріали продублюють на інтернет-сайті.

 

Програма акредитована Університетом Уельсу. Платити студентам доведеться тільки за іспити для отримання офіційного диплому MBA, якщо вони вирішать це зробити по завершенні курсу.

 

«Ми фактично перевертаємо традиційну систему «з ніг на голову». Зазвичай люди спочатку платять, а потім учаться і здають іспити. Фактично вони купують «кота в мішку», покладаючись тільки на рекламу, відгуки та рекомендації інших, при цьому слабо уявляючи, чому саме їх будуть учити. Ми ж даємо можливість прослухати повний курс і тільки потім вирішити, чи хочуть вони платити за отримання формальної кваліфікації», ‑ розповів в інтерв'ю РІА «Новини» засновник LSBF Аарон Етінген.

 

Він зазначив, що в середньому лише чверть вступників на традиційні програми МВА в результаті завершують навчання і отримують дипломи. Крім того, навчання з відривом від основної роботи і звичного способу життя на рік і більше не влаштовує багатьох.

 

«Із нашим проектом вони можуть навчатися в зручному для них темпі й у зручний час, дистанційно, із будь-якої точки земної кулі»,‑ пояснив співрозмовник.

 

Етінген додав, що спочатку автори інновації розраховують, що із півмільйона учасників програми хоча б 1% дійдуть до логічного завершення курсу й отримання диплома MBA. За розрахунками LSBF, у цьому випадку програма окупить витрати на неї загальним обсягом 7,5 мільйона фунтів стерлінгів, включно з витратами на запис і обробку відеоматеріалів, для чого в лондонському кампусі школи споруджені три сучасні студії.

 

«Насправді для нас справа не тільки і не стільки у грошах та в розцінках. Ми не прагнемо зробити отримання курсу MBA більш дешевим. Ми хочемо зробити його більш зручним, гнучким, доступним та інноваційним. І відчуваємо, що зараз настав той час, коли люди готові до онлайн-освіти», ‑ зазначив Етінген.

 

Лондонська школа бізнесу і фінансів була заснована у британській столиці 2003 року. В даний час її філії діють у декількох країнах світу, включаючи й Росію. Патроном навчального закладу є британський принц Майкл Кентський.

 

Олександр Смотров

Джерело: РІА «Новини»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду