Найбільш «джинсовими» кримськими газетами в період виборчої кампанії стали «События» и «Крымское время»

00:00,
23 Листопада 2010
978

Найбільш «джинсовими» кримськими газетами в період виборчої кампанії стали «События» и «Крымское время»

00:00,
23 Листопада 2010
978
Найбільш «джинсовими» кримськими газетами в період виборчої кампанії стали «События» и «Крымское время»
Про це повідомила одна з учасниць групи експертів проекту моніторингу кримських друкованих ЗМІ, викладачка Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського Вікторія Кондратська на круглому столі «"Джинса" і журналістські стандарти» в Сімферополі 12 листопада.

 

Представники групи експертів нагадали, що моніторинг політичної «джинси» в друкованих ЗМІ проводиться в Криму з липня 2009 року. Для дослідження обрані 7 «найбільш впливових» суспільно-політичних газет: «Первая крымская», «Крымская правда», «Крымское время», «Крымская газета», «События», «Голос Крыма» и «Севастопольская газета».

 

Зокрема, за словами В. Кондратської, за жовтень на сторінках видання «События» було виявлено 23 матеріали з прихованою рекламою, 13 з них – замовлені політичні статті. Газета «Крымское время» за період виборів опублікувала 14 матеріалів немаркованої політичної реклами і два комерційні матеріали. Найменшу кількість немаркованих замовлених статей, за результатами моніторингу, виявлено на сторінках газет «Крымская правда» і «Крымская правда» (по чотири комерційних і одному політичному матеріалу).

 

При цьому В. Кондратська відзначила позитивну тенденцію до зменшення кількості в кримських ЗМІ прихованої реклами.

 

Крім того, експерти повідомили, що автори матеріалів кримських ЗМІ нерідко порушують базові принципи журналістики: надають неповну інформацію, не дотримуються балансу думок в матеріалі, а також плутають факти з особистими коментарями.

 

 

ДОВІДКА: Моніторинг «джинси» в Криму проходить у рамках проекту «Підвищення відповідальності журналістів і медіа через поліпшення медіаписьменності населення і активізацію впливу НГО і суспільства» програми U – Media, яка здійснюється «Інтерньюз Нетворк» за підтримки Агентства міжнародного розвитку США (USAID). Проект спрямований на подолання порушень професійних стандартів і норм професійної етики – публікації в ЗМІ замовлених матеріалів і використання «ворожої мови».

 

Медіаграмотність за матеріалами Новости Крыма

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду