Чиновники РФ зняли шокуючу рекламу з трупами

00:00,
3 Грудня 2010
874

Чиновники РФ зняли шокуючу рекламу з трупами

00:00,
3 Грудня 2010
874
Чиновники РФ зняли шокуючу рекламу з трупами
У Красноярську вибухнув скандал навколо соціальної реклами.  Відеоролики, створені в рамках програми «Комплексні заходи щодо протидії поширенню наркоманії, пияцтва і алкоголізму  в Красноярському краї на 2010–2012 роки», викликали справжній шок.

 

У роликах, створених на замовлення адміністрації краю, людей закликають не пити «сечу», діти показують один одному фотографії зі знівеченими тілами, а наркоманів називають «п****ами». За створення і розміщення роликів в мережі з бюджету краю заплатило півмільйона рублів. Між тим жителі шоковані, інцидентом вже зацікавилася прокуратура.

 

Компанія, яка займалася виготовленням роликів, отримала за роботу 420 тис. рублів – по 35 тис. за кожен (усього роликів 12). Після цього уряд Красноярського краю в листопаді провів ще один конкурс – тепер уже з розміщення відеороликів. Його переможцем стала компанія ТОВ РА ТИП, якій з бюджету краю перерахували понад 78 тис. рублів. Разом виходить півмільйона рублів.

 

 

Як тільки ролики виклали в Інтернет, вибухнув скандал: «Як людей нас шокувало те, що ми побачили, – повідомила журналістам старший помічник прокурора Красноярського краю по зв'язках з громадськістю Олена Пимоненко. – Молодь завжди виховували, але не у такий спосіб! Ми проводимо прокурорську перевірку». За словами Пимоненко, творцям, розповсюджувачам або замовникам шокуючої «творчості» можуть інкримінувати порушення статей закону «Про основні гарантії прав дитини».

 

В уряді Красноярського краю підтверджують, що робили замовлення, але на такий скандал не чекали. Перш ніж дозволити запуск роликів в Мережі, їх проглянула ціла комісія фахівців, зміст був узгоджений, щоправда, на телебачення таку рекламу вирішили не пускати, тому розмістили тільки на сайтах. Викладене відео за лічений години розмножили десятки порталів. Почалися баталії на форумах.

 

 

Між тим фахівці ФАС РФ пояснили, що вимоги до соціальної реклами істотно відрізняються від вимог, які висуваються до комерційної реклами. «Стаття п'ята закону «Про рекламу», в якій забороняються образливі оголошення і т. д., не стосується соціальної реклами. Тому, як відзначили у ФАС, «у випадку з Красноярськом ми порушень не бачимо».

 

 

Медіаграмотність за матеріалами Обозреватель

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду